Дъждът на "Уимбълдън" спря Григор Димитров в мача му с Майер

14575
Дъждът на "Уимбълдън" спря Григор Димитров в мача му с Майер
Снимка: Getty Images/Guliver

Непостоянното и дъждовно време за втори пореден път направи лоша шега на първата ни ракета Григор Димитров. След като мачът му от четвъртфиналите с аржентинеца Леонардо Майер започна два часа по-късно от посоченото по програма, сега отново заваля и срещата беше прекъсната при 6:4, 6:5 за Григор.

Типично за трева играта вървеше бързо, като сервиращите с лекота вземаха своето. По-убедителен на начален удар беше Григор и затова малко учудващо Майер стигна пръв до точка за пробив – при 4:4 гейма. Димитров обаче показа класа, взе своето с печеливш форхенд и се измъкна. Нещо повече – още в следващия гейм, на свой ред Григор имаше две поредни точки за пробив, след като направи страхотен минаващ и при втория шанс аржентинецът се пропука – 6:4 за Димитров.

Нишикори бие и излиза срещу Раонич на Уимбълдън

Японският тенисист Кей Нишикори си осигури осминафинал на най-престижния турнир от големия шлем - Уимбълдън. В петсетова битка, постав...

Вторият сет също тръгна по типичния за трева начин – с предимство на сервиса, но Григор пак беше по-опасен на ретур. В два поредни гейма в началото Димитров се добираше до 15:30, но Майер се измъкваше без точки за пробив. Не така беше при 4:3 за Григор, когато най-сетне в този сет той стигна до шанс за пробив и след размяна на форхенди, в които Майер натискаше, пред Григор се откри шанс за бекхенд по правата, но той изпусна с малко линията и аржентинецът оцеля. Оттук насетне двамата изиграха още само три гейма и точно когато аржентинецът сервираше за влизане в тайбрек, английското време напомни за себе си и срещата беше прекъсната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com