Експресна победа за Григор Димитров на четвъртфинал в Синсинати

8181
Експресна победа за Григор Димитров на четвъртфинал в Синсинати
Снимка: Gulliver/GettyImages

Григор Димитров показа в трети пореден мач, че играе с настроение на Мастърс турнира в Синсинати. След като записа две впечатляващи победи над Фелисиано Лопес и Хуан Мартин Дел Потро, българинът се справи без абсолютно никакъв проблем с японската сензация Юичи Сугита - 6:2, 6:1. Така Димитров е на полуфинал, както и през миналата година, като очаква победителя от мача между Джон Иснър и Джаред Доналдсън.

В предишните два двубоя Гришо игра отличен тенис и логично записа две победи, и то без да загуби сет, срещу двама много тежки съперници. Това важи в особена степен за срещата с Хуан Мартин Дел Потро, над когото Димитров нямаше нито една победа в предходните 5 мача. Григор дори показа здрава психика, след като обърна развоя във втория сет, когато изоставаше с пробив, но спечели със 7:5.

Силен старт за Григор в Синсинати

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров постигна убедителна победа срещу Фелисиано Лопес в Синсинати с 7:6(5), 6:4. Бълг...

Днес първият сет започна с 8 поредни точки на сметката на Григор, който много правилно играеше с възможно най-много топспин в ударите си и това затрудняваше страхотно дребничкия му противник, тъй като Сугита беше принуден да подскача постоянно, за да вземе добре топката. Успешната серия в началото даде комфорт на Григор, който загуби общо три точки на свой сервис в сета и го затвори с 6:2, правейки втори пробив в осмия гейм, макар че Сугита успя да се върне от 0:40 в този гейм, само за да се провали след това с три поредни грешки, включително двойна.

Серията на Григор продължи и във втория сет, като там той набързо проби след нова порция непредизвикани грешки на Сугита и поведе с 3:0 гейма. Българинът пак проби, за 4:0, възползвайки се от пропуските на японеца и мачът вече само се доиграваше, за да бъде фиксиран крайният резултат в сета - 6:1.

Пълен репортаж от мача вижте в SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...