Федерер на девети финал в Хале, не разбра, че печели мача с Нишикори

12785

Шесткратният шампион в Хале Роджър Федерер достигна до девети финал в турнира, след като победи един от младите играчи, притискащи все повече утвърдените тенис звезди - японеца Кей Нишикори с 2:0 сета - 6:3, 7:6 (4).

Федерер имаше нелек мач, предвид и статистиката в съперничеството с Нишикори, в което изоставаше с 1:2 победи преди днешната среща. Първият сет беше решен от един пробив - в шестия сет, когато Нишикори се пропука от форхенд. Японецът можеше веднага да върне пробива, но Федерер спаси положението с клиничен форхенд и излизане на мрежата, което накара Нишикори да прави труден удар по права и логично той не успя да се справи.

Федерер с труден старт в Хале

Доста по-труден от очакваното се оказа стартът за шесткратния и настоящ шампион в Хале Роджър Федерер. Той трябваше да прави пълен обра...

Във втория сет Федерер проби още в първия гейм, но Нишикори веднага върна пробива след два много хубави ретура. Това предопредели хода на сета, който се реши в тайбрек. Там развитието беше малко странно - 2:0 точки за Роджър, 2:4 за Нишикори след пореден хубав ретур от бекхенд по правата, но след това Федерер взе пет поредни точки.

За финал остана време и за малко хумор - след спечеления мачбол, благодарение на ново излизане на мрежата, Федерер се обърна, стисна победоносно юмрук и тръгна обратно към сервис линията. Чак като стигна там, Роджър се усети, че всъщност печели срещата и се върна към мрежата под аплодисментите на публиката с усмивка, за да поздрави смеещия се Нишикори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com