Федерер се отказа и подари титлата на Финалния Мастърс на Джокович

78348
Федерер се отказа и подари титлата на Финалния Мастърс на Джокович
Снимка: Getty Images/Guliver

За огромно съжаление на всички тенис фенове, така очакваният финал на заключителния турнир при мъжете се провали. Причината - световният номер две Роджър Федерер се отказа от мача заради контузия в гърба.

"За съжаление няма да мога да играя на финала срещу Новак тази вечер. Вчера контузих гърба си в края на двубоя срещу Стан. Много съм разочарован и се надявам, че скоро ще се чувствам по-добре. Това бе изключително трудно решение, защото обичам да играя в Лондон, а на този турнир съм постигнал едни от най-големите си успехи. Проблемът с гърба ми не ми позволява да играя в момента. Надявам се, че всички тенис фенове ще ме разберат", написа Федерер във Facebook.

Федерер спаси четири мачбола и се добра до финал в Лондон

В мач, който думите са слаби да опишат, световният номер две и жива легенда на мъжкия тенис Роджър Федерер успя да направи пълен обрат ...

За Федерер сезонът още не е приключил - следващият уикенд той трябва да изведе Швейцария в Париж за финалния сблъсък от турнира за Купа Дейвис. Сегашният отказ обаче навява мрачни мисли на всички фенове на швейцарците. За Роджър това е едва вторият отказ в професионалната му кариера - през 2008 година той не излезе за четвъртфиналния си мач от турнира от серията "Мастърс" в Париж срещу Джеймс Блейк. Тогава проблемът също беше в гърба - мястото, което е слабост на иначе железния швейцарец.

Отказването на Маестрото превърна Джокович в едва третият играч в историята, записал три поредни триумфа в Мастърса на осемте най-добри, след като до момента това бяха успявали да направят единствено Илие Настасе (1971-1973) и Иван Лендъл (1985-1987). Джокович има вече четири титли от турнира в общо седем финала. Рекордьор е Федерер с шест титли от девет финала, включително този, който не се състоя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com