Google чества 140 г. от старта на най-стария световен турнир по тенис - Уимбълдън

2245
Google чества 140 г. от старта на най-стария световен турнир по тенис - Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Google създаде Doodle (Драскулка) в чест на 140-та годишнина от шампионата Уимбълдън - най-старият турнир по тенис в света.

За пръв път той се състои през 1877 г. в „Ол Ингланд Лоун Тенис енд Крокет Клъб“ (All England Lawn Tennis and Croquet Club). От този момент насетне турнирът се провежда през месеците юни и юли в лондонския квартал Уимбълдън. Характерното за шампионата е, че той е един от четирите турнира по тенис от Големия шлем, но е единственият, който се играе на трева.

Google отбеляза 114 г. от рождението на Ейми Джонсън (ВИДЕО)

Eйми Джонсън е британска авиаторка, родена в Кингстън ъпон Хъл, Йоркшър. Тя е пионер в авиацията. Джонсън е била офицер и военен летец ...

Уимбълдън продължава обикновено точно две седмици освен ако програмата не се забави заради характерните за Лондон валежи.

В рамките на Уимбълдън се провеждат няколко отделни турнира по едно и също време: сингъл мъже и жени, двойки мъже, жени и смесени, юноши – сингъл и двойки, девойки – сингъл и двойки, както и турнири за ветерани и тенисисти в инвалидни колички.

Междувременно Григор Димитров и Цветана Пиронкова научиха първите си съперници на "Уимбълдън". Димитров ще се изправи срещу аржентинеца Диего Шварцман в първия кръг на третия турнир от Големия шлем за годината.

Пиронкова пък ще срещне италианката Сара Ерани в първия кръг. Първата ракета на България е играла 4 мача с Ерани досега, като двете са си разменили по две победи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис