Горчива развръзка за Григор Димитров на полуфинала на US Open 2019 (ВИДЕО)

29798
Горчива развръзка за Григор Димитров на полуфинала на US Open 2019 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Григор Димитров твореше, Даниил Медведев печелеше – така накратко може да бъде описан полуфинала между двамата, който остави будни хиляди българи в петъчната нощ. За съжаление, българинът остана на една крачка от големия финал на последния за годината турнир от Големия шлем, след като загуби в крайно оспорван мач с резултат, който не отговаря на показаното – 6:7 (5), 4:6, 3:6.

Първи сет – 6:7 (5)

Мачът започна зле за Григор – той беше пробит на нула на старта му, като Медведев определено показа много силна защита и не позволи на българина да намери каквато и да е пролука. Само че Димитров бързо демонстрира, че не се е уплашил – той можеше да стигне веднага до рибрейк, но от 15:40 руснакът успя да се спаси главно благодарение на сервиса си. Спасение обаче нямаше в четвъртия гейм, в който нашето момче пак докара нещата до 15:40 и проби още при първия шанс, разминавайки от форхенд тръгналия към мрежата Медведев. В тези минути Григор постепенно почна да става водещият играч от основна линия и да кара Медведев да тича все повече, както и да експлоатира повече форхенда му – по-слабия удар на руснака.

След това по-бурно начало, нещата и за двамата на сервис се стабилизираха, но Григор продължаваше да е по-добър от основна линия и направи абсурдна къса топка, която изправи на крака публиката. Началният удар на руснака компенсираше, а пръв на българина му се наложи да спасява нова точка за пробив – при 3:3 гейма, но той го стори много стабилно.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, след като при 6:5 гейма Димитров имаше шанс за пробив т.е. сетбол, но Медведев пак пусна в действие сервиса и завърши лесно от втори удар. Вече в дългия гейм пръв минибрейк направи Григор, за 2:0 точки, след изящно воле от бекхенд, но Медведев бързо върна паритета след невероятен къс диагонал от бекхенд, а после с агресивен ретур си осигури възможност да атакува по правата от бекхенд и да направи още един минипробив – 3:2. И този аванс не удържа дълго, като Медведев направи петата си двойна грешка при 4:2 в своя полза, обаче за съжаление Григор също отвърна с двойна грешка – 3:5 точки. За щастие, Медведев пак сбърка, при това от бекхенд, а резултатът стана 5:5. Все пак, руснакът пръв стигна до сетбол, след дълго разиграване и в крайна сметка грешка от форхенд на Димитров, а втора грешка от форхенд даде сета на Медведев – 7:5 точки.

Втори сет – 4:6

Пробив за Григор Димитров, при това след като Медведев водеше с 40:15 – мечтано начало на сета за нашето момче, което се възползва максимално от разпиляната игра на руснака в този момент. Но всичко хубаво се изпари моментално, след като Медведев реализира рибрейк, на нула, в катастрофален за Димитров гейм. А нещата станаха още по-горчиви в четвъртия гейм, след като Медведев успя да направи втори пробив, от втори опит, благодарение на марков минаващ удар по диагонала от бекхенд.

И когато нещата почнаха да стават много черни, Григор направи рибрейк, макар и не без помощта на руснака, който направи две непредизвикани грешки за първите две точки, изостана с 0:40, успя да изравни, но загуби следващите две точки, като в решителната Димитров го извади от равновесие със сечен бекхенд и го матира от форхенд.

Големите геймове в този сет обаче бяха деветият и десетият. И двата продължиха по десетина минути, като и двата отидоха в сметката на Медведев, след много битка и драма, след някои брутално красиви отигравания и на двамата – повечето за Григор, но безупречната защита на руснака надделя – в повечето случаи той просто връщаше и връщаше, като не бъркаше.

Трети сет - 3:6

Развръзката на втория сет наклони силно везните в полза на руснака, който проби още в четвъртия гейм на мача, като буквално вече изглеждаше като стена от основна линия – без ни най-малък намек за грешка.

Логично, спадът на настроението на Григор стана огромен и още при 2:5 Медведев стигна до мачбол, на сервис на българина. Той беше спасен, след лека грешка от бекхенд на руснака, но моментално грешка от форхенд на Димитров даде втори мачбол на Даниил. Удар с рамката на ракетата от ретур означаваше спасение за Димитров, който успя след това да затвори гейма си.

Сервис за мача за Медведев и последен шанс за Григор - но руснакът отново не допусна грешка, забивайки три неспасяеми сервиса от 15:15, с което сложи край на мача. А за Григор остава удовлетворението от хубавия турнир и надеждата скоро да стигне до нови успехи!

Пълни подробности от мача между Григор Димитров и Даниил Медведев научете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕНИС:

Тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на световния тенис

След нощно парти: Григор и гореща тенисистка отпрашиха с Ламборгини (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби една позиция в световната ранглиста в тениса

Стефанос Циципас разби Каспър Рууд и триумфира в Монте Карло (ВИДЕО)

18-годишният Илиян Радулов е на 1/2-финал на ITF турнир в Испания

Джокович разкри "тайната" да е номер 1 в света дори и на 37 години

Сумата, която спечели Григор Димитров от Мастърса в Монте Карло

Григор Димитров изпусна два мачбола и отпадна от 7-ия в света в Монте Карло (ВИДЕО)

Гришо взе двудневния си мач с Кецманович и се класира на 1/8-финалите в Монте Карло (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com