Григор Димитров премина във втората седмица на Уимбълдън след епична драма

172144

Поредна тенис драма с участието на Григор Димитров, но и пореден успех за нашето момче. Днес то се справи с много труден и коварен съперник в лицето на украинеца Александър Долгополов, като за целта премина през пет сета и обърна нещата в своя полза, след като изоставаше с 1:2 сета – 6:7 (3), 6:4, 2:6, 6:4, 6:1. В следващия кръг Григор излиза срещу Леонардо Майер - доста по-лек съперник.

Първи сет

Убедителна победа за Григор Димитров във втори кръг на Уимбълдън

Най-добрият български тенисист Григор Димитров взе комфортна победа с 3:0 сета (6:3, 6:2, 6:4) във втория си мач на „Уимбълдън&rd...

Първият сет започна с изпитание за Григор, който трябваше да спасява две поредни точки за пробив. Точно тогава Димитров намери сервиса си и не позволи на украинеца да почне с решителен удар. Следващата опасност за Григор беше в петия гейм, когато отново му се наложи да спасява точка за пробив, но отново началният удар се оказа решаващ, като българинът се спаси веднага след плиткия ретур на украинеца с печеливш форхенд. В сервис геймовете на Долгополов Григор успя на два пъти да стигне до 30:30, но нищо повече и логично сетът се реши в тайбрек. Там Долгополов започна със зашеметяващ минаващ форхенд по много къс диагонал – минипробив за него. Григор до върна в третата точка, след дълго разиграване и смазващ печеливш форхенд, но веднага допусна грешка, пак от форхенд – 1:3 точки. Последва и перфектен ретур на Долгополов на линията, който му позволи лесно да мине в атака и да завърши – 1:4. Оттук насетне вече спасение нямаше и Долгополов взе тайбрека със 7:3.

Втори сет

Загубеният първи сет и началото на втория вече подсказваха, че на Григор изобщо нямаше да му е лесно – украинецът определено беше в настроение, ударите му се получаваха, а отделно предвид много разнообразния му стил борбата от основна линия беше жестока и Долгополов имаше лек превес. И точно в този момент Григор показа характер – при 3:3 гейма той стигна за пръв път в мача до точки за пробив. Първата беше изпусната след смела атака на Долгополов на мрежата с много коварен сечен удар, но Григор се пребори за втора след страшно дълго разиграване и вече Долгополов направи двойна грешка – пробив. Това се оказа достатъчно на Григор да вземе сета с 6:4 гейма.

Григор фаворит №5 на "Уимбълдън", изпревари Вавринка и Бердих

Григор Димитров е пети сред фаворитите на букмейкърите да спечели турнира “Уимбълдън”. Българинът мина първия кръг и чака с...

Трети сет

Третия сет тръгна в спираща сърцето драма. Григор на два пъти удари филето на мрежата и на два пъти спечели в първия сервис гейм на Долгополов, но украинецът се спаси от потенциално критичната ситуация – 0:30. Веднага след това обаче Григор загуби сервиса си за пръв път в мача – той направи две поредни двойни грешки, които доведоха до 0:40, спаси се, спаси и още една точка за пробив, но на петата отново направи двойна грешка – 2:0 гейма за Долгополов.

Григор можеше да върне пробива още в четвъртия гейм, когато стигна до точка за пробив, но Долгополов устиска. В шестия гейм Григор отново удари два пъти филето на мрежата и пак спечели и двата пъти след рязкото скъсяване на топката от контакта с изкуствената преграда. В седмия гейм Димитров пак имаше шанс за пробив, при това след като Долгополов водеше с 40:15, но украинецът отново се събра и въпреки двете двойни грешки в гейма взе своето. А лошото предстоеше – пробив на 15 в сервиса на Григор за край на сета, 2:6 и украинецът щеше да сервира първи в четвъртия сет.

Четвърти сет

Григор Димитров тръгна с убедителна победа на Уимбълдън

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров започна с успех участието си на „Уимбълдън”, като победи сочения за голяма над...

Предупредителната лампа вече светеше в ярко червено – 15:40 на сервис на Григор, но тогава българинът намери началния си удар и се измъкна. На свой ред Димитров имаше точки за пробив в седмия и в деветия гейм, но и в двата случая Долгополов вкара първи сервис – ас и невъзможен за връщане начален удар, който Григор само успя да пипне с върха на ракетата.  Българинът се бореше здраво и точно в деветия гейм трудът му даде плод. Защото там Григор стигна до три точки за пробив и при третия шанс, след малко по-къс бекхенд на българина украинецът реши, че е време за атака, тръгна напред с добър форхенд, но Григор успя да се протегне и да удари бекхенд, който кацна на основната линия с висока парабола – пробив за нашето момче и шанс да вземе четвъртия сет. Драмата обаче нямаше край – Димитров поведе с 40:0, три поредни сетбола и не успя да вземе нито един от трите. И тогава дойде наред сервисът – два поредни неотразими начални удара и с ас Григор вкара нещата в пети, решителен сет – 6:4.

Пети сет

Драматичният начин, по който Григор измъкна четвъртия сет, даде резултат на старта на петия. Тогава българинът проби за 2:1 гейма, след като Долгополов първо сбърка бекхенд, а после пресили форхенда си заради недобра игра с крака. Григор затвърди постигнатото с гейм на нула, а веднага след това пред него се откри златен шанс – 15:40 за нов пробив. Долгополов спаси първата точка след силен сервис и лесен втори удар, но при втората Димитров натисна и украинецът сбърка – 4:1 с два пробива. Това се оказа твърде много за Долгополов и той не взе повече гейм, като Григор завърши мача със стил – пробив на нула след великолепен форхенд по правата, дошъл при невероятно дълго разиграване, в което нашето момче върна изключително трудни топки и успя да обърне нещата в своя полза с един печеливш удар по правата.

Уимбълдън 2014 - мишената е Анди Мъри

В разгара на световното първенство по футбол едва ли много хора ще обърнат внимание, че на 23 юни започва най-престижният и в последно ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com