Григор пак не успя да бие Надал - за седми път

14817
Григор пак не успя да бие Надал - за седми път
Снимка: Getty Images/Guliver

Още във втория кръг на турнира от серията „500” на ATP най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправи срещу една от легендите на играта – Рафаел Надал. Това беше седма срещу между двамата и седми опит на Григор да запише най-после победа - отново неуспешен. Бългринът загуби с 4:6, 6:4, 3:6, затвърждавайки традицията да взема сет на Надал, с изключение на един случай, но само това.

Мачът тръгна много добре за Григор, който проби още в първия гейм, когато форхендът на Надал отсъстваше тотално. Постепенно обаче натискът на испанеца върху бекхенда на Димитров – очаквана от всички тактика, даде резултат и разби играта на българина на ретур, внасяйки достатъчна доза неувереност в ръката на Григор. Резултатът дойде в края на сета – от 4:3 за Димитров, с пробив аванс, последваха три поредни гейма за Надал, който и при двата пробива, които осъществи, успя да вземе своето още при първия открил му се шанс.

Гришо стартира с победа в Базел, чака го Надал

Григор Димитров изигра силен мач и безпроблемно се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в швейцарския град Базел. Гришо...

Във втория сет Григор тръгна още по-добре – 4:0 гейма, с два затвърдени пробива, след като нашето момче притисна именития си съперник и го накара да бърка. И добре че българинът извоюва толкова солиден аванс, защото познатите цял сезон колебания в играта му не закъсняха. Надал върна единия пробив, след като Григор водеше с 40:30, а при сервис за сета Димитров се стегна жестоко и необяснимо, водейки с 40:0 и добре че испанецът пропусна ретур от форхенд на втори сервис, след като спаси първите два сетбола.

Третият сет започна като първите два – с пробив в полза на Димитров още в първия гейм. И когато трябваше да покаже самообладание, българинът пак се пропука – връщане на пробива за 2:2, след като в гейма Григор водеше с 30:0, за да го предаде с неуверен смач от основна линия. Всъщност до този момент успеваемостта на точки за пробив и на двамата беше 100%, като Григор успя да развали тази на Надал в шестия гейм на сета, спасявайки две точки за пробив. Испанецът обаче проби в осмия гейм и макар на свой ред Григор да имаше два шанса да се върне в последния момент, той не показа достатъчно смелост и загуби.

Какво стана гейм по гейм - научете в Sportline.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com