Тенис център “Санта Марина” посреща 4 ITF турнира

1413
Тенис център “Санта Марина” посреща 4 ITF турнира

Тенис център “Санта Марина” ще зарадва българската публика с много тенис от високо ниво от програмата на Международната тенис федерация (ITF) през настоящия открит сезон на осемте Greenset твърди корта в комплекса.

Само след месец, от 6 до14 Май 2017 зрителите ще могат да гледат мачовете на мъжете от надпреварата за ITF Santa Marina Cup с награден фонд 15 000 щ.д.

От 8 до 10 Септември ще видим най-добрите на Стария континент по време на Европейското първенство по плажен тенис, а в края на месеца един след друг ще се състоят и турнирите от сериите на ITF съответно за юноши и девойки до 18 години – Santa Marina Junior Cup (23-30 Септември) и ITF Sozopol – Santa Marina Open (30 Септември – 8 Октомври) за жени, също с награден фонд 15 000 щ.д. Освен високия клас тенис, който радва българската публика, ITF сериите в Созопол предлагат и отлична възможност за изява на българските професионални състезатели, много от които са участвали и достигали финална фаза в предишните им издания.

Организаторите от Тенис център “Санта Марина” тази година са помислили не само за зрителите, но и за любителския тенис. Предстоят атрактивни турнири с много награди осигурени от FPI Hotels&Resorts. Вече са отворени записванията за един от най-големите турнири в България за мъже лобители FPI Green Cup, който ще се проведе от 21 до 23 Април 2017. Победителите от двата потока на индивидуалната надпревара (18-45 и 45+) ще си тръгнат с осигурени билети и пътуване до Уимбълдън 2017.

Федерер: Вече не съм на 24, тялото ми има нужда от лечение

Страхотният сезон на Роджър Федерер продължава и вчера той завоюва трети много ценен трофей за 2017 година - този от Мастърс-а в Маями....

Особено внимание е отделено и на развитието на детския тенис. За най-малките до 10 годишна възраст, в края на месец Май за втора поредна година ще се проведе FPI Bowl. Малките шампиони ще получат осигурено пътуване за участие в Dutch Bowl International в Холандия, който е част от веригата Ten-Pro Global Junior Tour и представлява едно от най-значимите състезания за деца до 11 години от цял свят.

“Санта Марина се утвърждава като предпочитан тенис курорт за различните публики привърженици на този спорт. За трета поредна година посрещаме престижни национални и международни състезания, като този сезон Каледарът ни включва най-много турнири, общо16 на брой. Новият момент е, че сме планирали да предложим и тренировъчни инициативи, които позволяват на хората от най-различни възрасти да играят, да напредват и да откриват удоволствието от този спорт. Програмата е съчетана с отлични възможности за почивка на морето и включва детски тенис лагери (кемпове), тенис лагери за възрастни, индивидуални уроци за любители с опитни треньори, както и възможности за организиране на клубни лагери за отборна подготовка”, заяви Никола Петков, Изпълнителен директор на FPI Hotels&Resorts.

Пълният Календар за сезона можете да разгледате на сайта на ТЦ “Санта Марина”. Достъпът на публиката до трибуните за всички състезания от Календара ще бъде безплатен.

На откриването на Сезон 2017 в Тенис център “Санта Марина” присъстваха г-н Панайот Рейзи, кмет на Созопол, г-жа Катерина Генова, Генерален секретар на БФТ и г-н Марио Захариев, основател и Изпълнителен директор на FairPlay International и г-н Никола Петков, Изпълнителен директор на FPI Hotels&Resorts.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com