Тихомир Грозданов стана шампион на Държавното първенство по тенис за мъже

6437
Тихомир Грозданов стана шампион на Държавното първенство по тенис за мъже
Снимка: Getty Images/Guliver

Тихомир Грозданов стана шампион на Държавното първенство по тенис за мъже. В изключителен финал националът ни за Купа Дейвис направи обрат от 0:2 сета и 2:4 гейма и надделя над достойния финалист Петър Трендафилов. Двубоят им продължи 3 часа и 7 минути и завърши с резултат 2:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Началото беше изцяло за Трендафилов, който с търпение и прецизност пласираше ударите си в очертанията на корта. В същото време Грозданов не можеше да разчита на най-силното си оръжие – своя форхенд. Варненецът допусна множество непредизвикани грешки и загуби първия сет с 2:6.

Трендафилов продължи да бъде внимателен и през втората част и спокойно да чака грешките от ракетата на своя съперник, като същевременно играе агресивно, когато това е възможно. Тази тактика му донесе успех и във втората част, която спечели с 6:3.

Той беше на път да затвори мача в три сета, след като поведе с 4:2 гейма. В този момент обаче Грозданов рязко намали непредизвиканите грешки и успя за пръв път да спечели подаването на Трендафилов, за да изравни за 4:4. Нещо повече – Тихомир проби отново, което вече означаваше сет за него и намаляване на резултата.

Това се оказа и повратният момент в срещата. Контролът премина изцяло в Грозданов, който методично подобряваше представянето си. Трендафилов продължи да се бори, но физическото му състояние неизменно се влошаваше. Въпреки че не показваше видимо някакви проблеми, придвижването му по корта ставаше все по-трудно. В четвъртия сет имаше борба за всяка точка, като решителният момент беше в 10-я гейм. Преди него никой не успя да достигне до пробив, но когато трябваше да сервира за оставане в сета при 4:5, Трендафилов се пропука и съперникът му реализира брейк, с който изравни за 2:2 сета.

Серията на Грозданов продължи и той дръпна с 3:0 в решителната част. Петър намери сили да върне пробива за 2:3, но веднага загуби подаването и до края на срещата нямаше път за него обратно в мача.

 

Вижте как са играли тенис през XVI век

Изследователи от университета на Глазгоу са открили най-старите рисунки, на които е изобразена партия тенис. Илюстрациите били открити...

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Тенис