Загубихме ключовия двубой на двойки с Финландия

15987
Загубихме ключовия двубой на двойки с Финландия
Снимка: БГНЕС

Отборът на България загуби ключовият мач на двойки в сблъсъка с Финландия от Купа Дейвис с 3:1 сета (3:6, 2:6, 6:3, 2:6) и така шансовете ни да продължим във втори кръг на втора Евро-африканска зона не изглеждат много добри.

В днешния мач честта на България защитаваха Димитър Кутровски и Тихомир Грозданов, а за финландците играха Ярко Ниеминен и Мике Котинен.

Дими Кутровски върна България в битката с Финландия за Купа Дейвис

След като в първия мач за деня от сблъсъка между Финландия и България за Купа Дейвис Александър Лазов загуби от първата ракета на Финла...

В първия сет финландците спечелиха след пробив в сервиса на Дими Кутровски, а подаването на първата ни ракета в този двубой се оказа проблем и във втората част, когато отново оттам противниците ни успяха да вземат предимство, реализирайки още два пробива. Показахме зъби в третата част, когато пробихме в самото начало и задържахме аванса в сета, печелейки го с ас на Грозданов. За съжаление точно Грозданов се пропука при 3:2 гейма в четвъртия сет и това се оказа решаващо за крайния изход на двубоя. Можехме да върнем веднага пробива, но Ниеминен заби три аса поред и това сложи край на надеждите ни.

Утре, от 13:00 часа българско време, един срещу друг излизат Дими Кутровски и Ярко Ниеминен. Ако Кутровски загуби, то губим и двубоя - както стана миналата година, но в София, когато Григор Димитров взе две победи за нас, но загубихме другите три мача. Успеем ли все пак да победим, ще играем с победителя от Гърция - Босна и Херцеговина. Ако загубим, играем за оставане в групата със загубилия от Гърция - Босна и Херцеговина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com