Бойко Борисов обяви имената на новите министри след коалиционния съвет

19509
Бойко Борисов обяви имената на новите министри след коалиционния съвет
Снимка: БГНЕС

В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва да се понесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг след коалиционния съвет между ГЕРБ и "Обединени патриоти" в Министерски съвет.

Министър-председателят съобщи и имената на предложените лица, които ще наследят на постовете тримата министри - Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков - подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге, взела живота на 17 души.

Преди коалиционния съвет Сидеров видя заговор срещу Борисов

Има заговор срещу премиера, като целта е дестабилизация и предсрочни избори. Това обяви на влизане в Министерския съвет председателят н...

"И за да не спекулира с имена, ще кажа кандидатите за новите министри. Това са за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) Александър Манолев, досега зам.-министър на икономиката. За министър на вътрешните работи ще бъде номиниран Младен Маринов, сегашен главен секретар, и за регионален министър Петя Аврамова, която сега е депутат и бивш зам.-кмет във Враца", заяви още Бойко Борисов. 

„Другият понеделник в 10:00 часа отново ще се съберем, тъй като един от упреците е, че коалиционният съвет не се събира редовно“, посочи Бойко Борисов. „В споразумението пише, че назначаването на нови министри трябва да се съгласува“, уточни премиерът. „Радостно за мен е, че всички колеги дават добра оценка за министрите и за свършеното от тях", подчерта Борисов. Колкото и да е широка фразата политическа отговорност, тя трябва да се понесе, счита премиерът.

Той обяви, че има постигнато мнозинство трите оставки да бъдат подкрепени при гласуването им в пленарна зала. „Чух много внимателно аргументите на НФСБ - Валери Симеонов. Има много истина в оценката на министрите. Чух и моя заместник в партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов. Всяка партия иска да си защитава кадрите. Това е ясно“, поясни още премиерът. „Не можем да се правим, че нищо не се е случило, както в предишни правителства с други мандатоносители това се случваше“, каза Борисов.

Над 60% от българите одобряват подадените министерски оставки

61% одобрение за трите министерски оставки в кабинета Борисов 3, показва експресно национално представително проучване на социологическ...

Петя Аврамова, Младен Маринов, Александър Манолев

Премиерът благодари на участниците в коалиционния съвет за диалога и подчерта, че занапред всички важни теми ще бъдат обсъждани на него. „Разгледахме направеното досега, разгледахме изпълнението на програмата. Там, където имаме безспорни успехи, продължаваме. Там, където имаме слабости или недостатъчно добро изпълнение, се набелязаха мерки“, заяви премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика