Борисов за болтовете на "Мерцедеса" на Лозан Панов: НСО сами си завиват болтовете

7718
Борисов за болтовете на "Мерцедеса" на Лозан Панов: НСО сами си завиват болтовете
Снимка: БГНЕС

Това ли е съдебната реформа – така премиерът Бойко Борисов коментира темата с развитите болтове на колата на НСО, возила по служебна работа председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. Борисов обясни, че отговорът на НСО пред него бил, че болтовете се износват, защото колите били 8-9 години и всеки трябвало да се подпише, че всичко с автомобила е сигурно. Имаме много такива случаи и сами си завиваме болтовете, добави министър-председателят какво му казали от НСО. Вижте в какво състояние са джантите на колата ми, с която НСО ме вози, призова Борисов.

И аз мога много да реагирам, че 5-6 пъти сме слизали от колите и сме сваляли багажа. Техника е, разваля се, да не се вкарваме в такива жълти неща, коментира премиерът и изявлението на основния дилър за България на "Мерцедес", че прокуратурата е чела избирателно експертизата за случая с Панов. Министър-председателят добави, че неговата кола от НСО три пъти била на ремонт на двигателя.

От прокуратурата не вярват, че може други коли на НСО да се окажат с развити болтове

"Нямаме основания да считаме, че другите автомобили на НСО също имат такива проблеми, но нямаме правомощия да правим препоръки за прове...

И аз се чувствам застрашен – като искаш да си в гората и да ловуваш мечки, не може да те е страх, заяви премиерът и поиска от председателя на ВКС да обясни от кого се чувства застрашен.

За Борисов най-голямата грешка на Панов била, че не говори само за съда. Ако ние всеки ден коментираме съдиите, знаете ли какви дела ще станат, каза премиерът пред Нова телевизия, който каза, че "берем плодовете от една изключителна (бел. ред. – съдебна) реформа". Сега съдиите сами си избират представители във ВСС, от парламента квотата се избира вече с 2-3 от депутатите – това гарантира възможно най-прозрачния ВСС, убеден е Борисов. Това е консервативна система, става бавно, каза премиерът. И беше категоричен, че са създадени необходимите условия съдебната система да работи възможно най-добре.

Колкото имат журналистите роля и власт във ВСС, толкова и правителството има, категоричен беше Борисов. И заяви, че и той можел да пита за делото "САПАРД" и защо Марио Николов толкова години не бил осъден, а в Германия вече си излежали присъдите.

Държавната бюрокрация

Прокурор Арнаудова за инцидента с колата на Панов: Всеки би могъл да развие болтове

​"Всеки би могъл да развие болтове". С тези думи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира инцидента с автомобила на Н...

Ще има промени в правителството, ако електронизацията в държавната администрация не бъде завършена до септември. Това заяви премиерът Бойко Борисов. На него му беше припомнено, че тогава и парламентът ще трябва да е на работа през август, за да променя закони, премиерът отвърна, че „ние не можем да им кажем”, но правителството ще внесе всичко необходимо в Народното събрание скоростно и ще има гласуване, защото няма партия, която да е против.

Това са реалните, ежедневни болки – КАТ, кадастър. Ще видите, че като го направим, хората ще се успокоят, каза министър-председателят.

Относно бюрокрацията в държавата, Борисов обясни, че правителството се опитало да разбере какво му е на обикновения гражданин. Затова бил изпратен държавен служител – казвал се Алеко, който да мине през няколко институции, включително КАТ и Столичния кадастър. Няма табелки, няма дори тоалетни в някои сгради, разказа премиерът, който добави, че за битовите детайли „вече е направено, ще се направи, е”. Има места, на които ти искат лична карта и акт за раждане – а на какво основание се издава лична карта, даде абсурден пример Борисов от административното ежедневие. Да не би хората от опашките да излизат в отпуск – ще се направи електронизацията в административното общуване, обеща Борисов, отговаряйки на въпрос дали действително е разпоредил никой да не излиза в отпуск, докато нещата не тръгнат електронно. 80-90% от кадастрите работят електронно, каза премиерът и добави, че във Facebook в Пловдив вече му пишели, че се минавало през КАТ за час. Това е силата на гражданското общество, добави лидерът на ГЕРБ.

Оказва се, че между данъчните и общините всичко е готово, може да се подава по електронен път, но не е рекламирано, не е пропагандирано, каза още министър-председателят.

Лозан Панов се отказва от автомобилите на НСО

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се отказва от автомобилите на НСО, съобщи самият той пред журналисти преди днешно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com