Кошлуков стигна до показване на среден пръст в национален ефир - заради Пирин

23256
Кошлуков стигна до показване на среден пръст в национален ефир - заради Пирин
Снимка: Facebook/Борислав Сандов

Среден пръст в ефир – с това блесна програмният директор на Българската национална телевизия (БНТ) и водещ на публицистичното ежедневно предаване "Още от деня" Емил Кошлуков.

В днешния брой на "Още от деня" Кошлуков беше поканил съпредседателя на "Зелените" Борислав Сандов и бившия екоминистър от първия кабинет на Бойко Борисов Нона Караджова. Те трябваше да говорят за съдбата на Национален парк "Пирин".

"Зеленият" протест отиде изненадващо пред БНТ, за да поиска оставката на Кошлуков (Видео)

Изненадващ обрат взе тазвечершният протест в защита на Национален парк "Пирин", който се проведе за пореден път в столицата. След като...

Вместо това, обаче, първо Кошлуков изчете позиция от екипа на "По света и у нас", като изрично посочи, че застава зад нея. Според позицията, по време на отразяването на снощния протест в защита на Пирин част от протестиращите са отправили обидни и нецензурни квалификации и жестове срещу екипа на "По света и у нас" и БНТ: "Те използваха за това прякото включване на екипа в централната новинарска емисия в 20:00 часа, чиято задача бе да отрази протеста. Категорично не приемаме подобно поведение срещу наши колеги, които с камера и микрофон защитават всекидневно правото на информираност. Възразяваме срещу това протести в защита на природата да се превръщат в протести срещу БНТ, чиято работа е да ги отразява винаги”.

След това беше пуснат и репортаж на БНТ от също традиционния вече протест с искане за оставката и на Емил Кошлуков – заради тенденциозното отразяване на темата за Пирин. А Кошлуков започна разговора с думите "Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?". След това стартира кръстосан разпит, в който Кошлуков постоянно прекъсваше Сандов (можете да видите във видеоклипа от записа на предаването, след 15:00 минута), който обяви, че подкрепя протеста срещу Кошлуков, но не подкрепя изразните средства.

Последва равносметка кой колко процента подкрепа е събрал на избори, като програмният директор на БНТ изчисли, че 20% от предаванията "Още от деня", които той е водил, са отделени на защитаващите позицията в подкрепа на Пирин, докато "Зелените" събрали 0,6% на последните избори.

Парк "Пирин"

В същинския разговор по темата, Нона Караджова първо обясни как не представлява никого и каза, че състоянието на парк "Пирин" е отлично, няма застрояване и няма и да има.

Пуснаха гражданска петиция за отстраняването на Кошлуков от БНТ

В онлайн пространството вече има отворена гражданската петиция "За отстраняване на Емил Кошлуков като програмен директор и водещ в БНТ"...

Сандов посочи, че съгласно решението на правителството от 28 декември, 2017 година, е потенциално възможно застрояване в три зони на парк "Пирин" - зона за туризъм, за горски екосистеми и отдих, като извади и документа с таблицата. В 48% се разрешават водоховащания, отвърна Караджова, която определи думите на Сандов за "манипулация", въпреки показаните разпечатки от решението, чиято истинност бившият екоминистър не оспори. Вместо това, тя реши да попита "за какво ви е протестът в момента, г-н Сандов". Караджова обяви и, че хората около Сандов са против развитието на ски туризма в цяла България, което беше отречено категорично от съпредседателя на "Зелените" с думите: "Никога не сме заявявали такава позиция".

Стигна се и до вече резонния въпрос: "Кой стои зад "Юлен"?, на който Караджова само каза, че не е нейна работа. Тя, обаче, изрази съжаление как "Зелените" и "За да остане природа в България" манипулирали младите хора, които ходели на организираните от тях протести.

Моментът на средния пръст

В самия край на предаването (ВИДЕО: след 37-ма минута), Кошлуков попита Сандов дали е доволен от участието в предаването и дали ще се вижда "отпред", "на оператора" жестът от по-горната снимка. На показания по-рано в предаването на БНТ репортаж имаше протестиращи срещу Кошлуков, които държаха импровизирани плакати с нарисуван среден пръст. Борислав Сандов отговори, че няма как да му бъде вменявана отговорност за всеки един човек, който се присъединява към протестите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com