X
 
 

Мълчание за доходите на Цветанов след проверка и установено голямо несъответствие

15008 17
photo of Мълчание за доходите на Цветанов след проверка и установено голямо несъответствие
Снимка: БГНЕС
Темата с това какво имущество, какви доходи и какво от всичко това е законно що се отнася до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов продължава да е водеща в доста медии, макар и вече да не говорим за всички, особено за някои от най-големите телевизии.

В днешния си брой вестник "Сега" се съсредоточава върху още един аспект на разкритията на "Биволъ" относно докладна и спряна проверка на старата Антикорупционна комисия (КОНПИ) срещу Цветанов - преди няколко години. Проверката тогава е заради делото за присвояване на 50 000 лева от Цветанов в полза на бившия шеф на РЗБОП във Велико Търново Орлин Тодоров.

Антикорупционният шеф: Избран от ГЕРБ, ДПС, ОП и "Воля", може да бъде свален само от подчинените си

Дали Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), водена от Пламен Георгиев, може безпристрастно да разследва имотните сделки на втория човек в...

Освен цените на определени имоти на Цветанов, където има разминаване за около 400 000 лева - най-голямото перо са двата апартамента на ул. "Елемаг", които използва като разменна монета за жилището си на ул. "Латинка", от което гръмна "Апартаментгейт", става въпрос и за открити разминавания в доходите на втория човек на ГЕРБ и семейството му. Става въпрос за несъответствие между доходите и разходите на семейството в размер на 118 849 лв., тоест доходите не са били достатъчни да покрият разходите и придобиваното имущество в период от 10 години (04.12.2003 до 04.12.2013 година), съгласно докладната на софийското звено на Антикорупционната комисия.

На база на предоставените данни за проверката от НАП, НОИ, банките, в които семейството е разполагало със сметки, данни за придобивано и продавано имущество, КОНПИ изчислява, че за изследвания период семейството на Цветанов е получило като приход впечатляващата сума от 1 039 740 лв. (бел.ред. - според съкратения преразказ на доклада в становище на дирекция "Координация и контрол" сумата е 1 057 461 лв.).

Цветанови обаче са си позволили и сериозни разходи. Тук изчисленията са по-сложни - за разходите на семейството КОНПИ е използвала статистическите данни на НСИ за издръжка на четиричленно и петчленно семейство, като за целия период от 10 години сумата възлиза на 112 476 лв. От доклада става ясно, че така изчислената издръжка на семейството е по-ниска от изхарченото от тях за пътувания в чужбина - в размер на 175 395 лв. За покупки на стоки и услуги са платени 250 970 лв., за данъци и такси - 46 328 лв. Общо разходите на семейството за 10 години възлизат на 529 449 лв., се твърди в доклада на КОНПИ. При покриване на тези разходи на семейството са му останали нетни доходи в размер на 510 291 лв., но те не са достатъчни, за да покрият стойността на придобитото имущество. За 10 години придобитото имущество е на стойност 646 860 лв. (бел. ред. - тук са включени и спестявания по банковите сметки), т.е. налице е несъответствие от 136 569.8 лв. От него трябва да се извадят първоначално наличните средства по банкови сметки от 17 521 лв. и окончателното несъответствие е в размер на 119 048.7 лв., пише в доклада на КОНПИ.

Това несъответствие е сериозно - сумата би стигнала за издръжка на семейството по статистиката на НСИ за още 10 години, но по закон не е достатъчно висока за пристъпване към конфискация на незаконно придобито имущество. Прагът за пристъпване към конфискация по времето, когато е правена проверката, е бил 250 000 лв. Именно с това основание през май 2015 г. комисията е прекратила проверката по преписката.

Антикорупционният шеф се скри от въпроса защо е ипотекирал тераса от 186 квадрата, а казва, че не е негова

Пламен Георгиев е все още на поста си като председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), защото срещу него няма подаден официално...

Премиерът Бойко Борисов вчера (2 април) предпочете да не коментира новите данни около Цветанов, за когото тепърва ще излизат резултати и около разпоредената проверка на имотния скандал и закупеното луксозно жилище в кв. "Изток".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Разследване доходите и на олигарсите! 9 Разследване доходите и на олигарсите! преди 4 месеца Профил на трол?
  Защо се мълчи само за доходите на Цветанов след проверка и установено голямо несъответствие а се мълчи и не се разследват и олигарсите които натрупаха състояние чрез ограбване на държавата по време на разбойническата масова приватизация.
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Защото са навързани, като свински черва.
  : 0 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Като паднат от власт, ще се намери кой да ги осъди! Всичките! И от БСП и от ОП също!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ненаситни мафиоти к фържавни престъпници...ние сме си ги избрали и щд ги търпим
  : 1 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  № 1 пита , защо комунистите мразят толкова много Цветанов и ,направо , ги е страх от него ? Резултатите от изборите ще отговорят на този въпрос . ТОВА Е ТО И НИЩО ДРУГО !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ГЕРП - имотните БРОКЕРИ на България ! Къде си Тикво, да се размиришеш ?
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Забелязахте ли нещо много любопитно?! Според техните изчисления за издръжката на едно семейство за 10 години трябват 112 000 лв - това прави по 11 200 лв на година или близо по 1000 лв на месец?! Такъв ЧИСТ доход надхвърля с около 25% средната заплата в България от миналата година! Да не говорим за средната преди 5 години!
  : 2 !
 • Анонимен 6.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Нека кажа горното по друг начин: за издръжката на едно семейство двамата родители трябва да получават минимум по 500 лв ЧИСТ доход! Т.е. - минималната заплата трябва да е над 600 лв!
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Има ли някой в тази държава, който да не е разбрал, че Цветанов е за затвора???
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Има, има, суджуци, салами, далавераджии, крадци и УФСЕТЕ от ГРОБ !
  : 4 !
 • Територията 4 Територията преди 4 месеца Профил на трол?
  Държавата на мафията, крадците и далавераджиите - Когато наглостта е норма . Когато корумпирани разследват корупцията . Когато лъжци обвиняват в лъжа . Когато “няма кой да те накаже” .
 • Територията 3 Територията преди 4 месеца Профил на трол?
  Държавата на мафията, крадците и далавераджиите - Когато наглостта е норма . Когато корумпирани разследват корупцията . Когато лъжци обвиняват в лъжа . Когато “няма кой да те накаже” .
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Най-известният ловец на сделки в България, Цветанов, изглежда, не е измъчван от угризения или вина. --- Stuttgarter-zeitung.de : --- Цветанов като олицетворение на корупцията. И това се пише в Германия, откъдето е люпилнята на ГЕРБ.
 • https://www.stuttgarter-zeitung.de 2.1 https://www.stuttgarter-zeitung.de преди 4 месеца Профил на трол?
  Korruption in Bulgarien ; Schöner wohnen auf Bulgarisch ; Luxuswohnungen zum Aldi-Preis: bulgarische Spitzenpolitiker kauften sich günstig in ein Immobilienprojekt in der Hauptstadt Sofia ein. Jetzt wird wegen Korruption ermittelt.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  ПРЕДЛАГАМ ТОЗИ ГОЛЯМ РАЗБОЙНИК ЦВ.ЦВЕТАНОВ ДА БЪДЕ ЛИКВИДИРАН ВЪВ ВСЯКАКЪВ СМИСЪЛ , ЗА ДОБРОТО НА КОМУНИСТИТЕ ! ТОЛКОВА МНОГО КАТАСТРОФИ СТАВАТ ПО ПЪТИЩАТА ....ТАКА , ДЕ ...АМА ЗАЩО КОМУНЯГИТЕ ГО МРАЗЯТ ТОЛКОВА МНОГО ? САМО КАТО ЧУЯТ ИМЕТО МУ , ПОБЕСНЯВАТ ! ЗАЩО ЛИ ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Защото и те искат да крадат като него. Той е излязъл от техните низини, а краде повече от тях, това е непростимо!
  : 12 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  1. Циклопе, пак се насра ! Ама това не е ново, след като си и тъп и психо .
  : 3 !
Нагоре