Намалиха гаранцията на кмета на Септември

1117
Намалиха гаранцията на кмета на Септември
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд в София намали на 130 000 лева паричната гаранция, наложена на кмета на Септември Марин Рачев.

Определението на спецмагистратите е от 9 февруари, съобщиха от администрацията на съда.

Моделът "Септември": затова нямат доверие на България

Такава е реалността в България: мафиотски групи не само владеят части от територията на страната, но и се радват на чадър отгоре. Зато...

Рачев беше задържан при първата акция в борба с корупцията след приемането на новите законови мерки, а прокуратурата му повдигна две обвинения - за безстопанственост и за неизгодна сделка. Според прокурорите Рачев е ощетил общината с 13 млн. лева, които са усвоени от 14 фирми, собственост на негови роднини, поели всички обществени поръчки в Септември. При обиск в нощното шкафче на кмета пък бяха открити справки от ДАНС, свързани с купуване на гласове през 2015 година в Пазарджишка област.

Кметът на Септември, който бе отстранен от поста, бе с наложена мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 250 000 лева. Сега обаче съдът я е намалил почти двойно - на 130 000 лв.

По делото има още един обвиняем - служителят на Община Септември Станой Милов. На него спецмагистратите определиха мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер от 10 000 лева. Тя остава непроменена.

В определението на Специализирания наказателен съд се посочва, че паричните гаранции следва да се внесат в 10-дневен срок от уведомяване на обвиняемите за определението на съда, което е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

БСП иска изслушване на председателя на ДАНС, заради кмета на Септември

БСП иска изслушване на председателя на ДАНС Димитър Георгиев по случая с кмета на Септември Марин Рачев и как в него са попаднали докум...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com