От БСП гласували в ЕП против борба с корупцията, защото спрени европари щели да се ползват за друго

5753
От БСП гласували в ЕП против борба с корупцията, защото спрени европари щели да се ползват за друго
Снимка: БГНЕС

След като политическата партия БСП е толкова загрижена за корупцията в страната ни и я приема като лична кауза (надяваме се не пердута), разкривайки корупционни схеми, защо евродепутатите на БСП Георги Пирински, Момчил Неков и Петър Курумбашев на 17.01.2019 гласуваха в ЕП против това да има спиране на евросредства при установена корупция с европари - на този въпрос, задаван многократно вече два месеца от Actualno.com, най-после беше даден по-официален отговор. Това стана по време на събитие на БСП в Русе, където основната тема бяха изборите за Европейски парламент.

Още преди около месец неофициално от "Позитано" ни казаха, че причината за позицията на евродепутатите на червените е, че предложението било инструмент за репресия от страна на Брюксел срещу държави, които се противопоставят на евроелита. Сега един от най-приближените до соцлидера Корнелия Нинова депутати - Крум Зарков, даде подобен отговор. По думите му пред кореспондента на Actualno.com в Русе, отрицателният вот е даден, защото тези пари управляващите в "т. нар. корумпирани страни" ще използват за други цели, като не стана ясно какви може да са тези други цели според червените и как спрени пари на ниво Брюксел ще бъдат ползвани за каквото и да е от национална държава!

ЕК: Корупцията в България е особено рискова

Нов доклад на ЕК показва, че България трябва да бъде проучена в дълбочина отново, за да се оценят продължителността на дисбалансите в...

Европейските избори

Битката в изборите за Европейския парламент е битка за България“. Това категорично декларира в Русе депутатът от БСП Елена Йончева. Тя участва в дискусия на  тема "Защо да гласуваме на Европейските избори?" по покана на местния клуб на социалистите "Червена зора", заедно с колегите си Крум Зарков, Пенчо Милков, Георги Стоилов и Петър Витанов.

Елена Йончева за пореден път каза, че инвестициите в България през последните десет години са намалели от 11 млрд. евро на около 1 млрд. евро сега. Тя заяви, че 60% от българите са функционално неграмотни, че страната по свобода на словото преди 10 години е била на едно равнище с Франция, а сега е на 111 място в света. По нейните думи най-голямата заплаха за държавата бил начинът, по който тя се управлява. Червената депутатка подкрепи машинното гласуване, което според нея ще ликвидира невалидните бюлетини и мъртвите души, с които се спекулира в изборните списъци на заминалите за чужбина сънародници.

"Основната битка в предстоящите избори ще бъде между Европейската Народна партия  и Партията на европейските социалисти, чийто девиз в България е "Социална Европа – силна България". Българите искат справедливост, а не Европа на различни скорости", каза Крум Зарков. Той съобщи, че водачът на евролистата на БСП ще бъде изясен на 17 март на заседание на Националния съвет на партията.

Станишев не е желан за водач на евролистата в Стара Загора

Делегатите на общинската конференция на Българската социалистическа партия (БСП) в Стара Загора са отхвърлили номинацията на председате...

Крум Зарков посочи, че от отмяната на скандалните поправки, извършени в Изборния кодекс зависи връщането на депутатите на БСП в парламента. Той изрично заяви, че неговата кандидатура ще бъде за българския парламент, а не за Европейския.

Пенчо Милков засегна въпроса с Дунавската стратегия и разочарованието на австрийския посланик от свършеното в българския участък.

Петър Витанов апелира за драстична промяна в Европа и повишаване на "африканските" доходи на българите. Евродепутатите напомниха за трите провалени проекта на управляващите: газопровода "Южен поток", нефтопровод "Бургас-Алексадруполис" и АЕЦ "Белене", в които не са защитени националните интереси.

В заключение те апелираха за масово участие в изборите, с което да се преборим с изборните манипулации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика