X
 
 

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на "Младост"

1152 1
Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на "Младост"
Снимка: БГНЕС
Специализираната прокуратура поиска кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева да бъде отстранена от длъжност.

Специализираната прокуратурата вече е внесла в Специализирания наказателен съд искането за отстраняването на Иванчева като кмет на "Младост".

Прокуратурата не пожела да смята колко време ще се чете обвинителния акт за КТБ

Не съм специалист, за да правя такива изчисления. Мисля, че ще приключи много по-бързо. Това коментира ръководителят на Специализиранат...

От прокуратурата установили, че Иванчева, която е задържана за постоянно и обвинена за получаване на подкуп в особено големи размери, е осъществявала от следствения арест действия, насочени към реално упражняване на правомощията на кмет на район, въпреки задържането ѝ под стража.

Според държавното обвинение в арестното помещение, където Иванчева изтърпява мярката си за неотклонение, тя изготвяла документи в качеството си на кмет.

След това тя ги предавала на лица с разрешен достъп за свиждане. Така документите достигали до общинската администрация.По този начин Иванчева упражнявала правомощията си на кмет от килията в следствения арест, което според прокуратурата е повод да се потърси нейното отстраняване от длъжност.

Предстои съдът да определи кога ще разгледа искането на Спецпрокуратурата.

Сигнал за злоупотреба на прокуратурата с Иванчева отиде за разследване в прокуратурата

Сигнал на Гражданско движение БОЕЦ до Инспектората на ВСС (ИВСС) относно потенциално превишаване на правомощия от страна на прокуратура...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Нещата ще се поправят, когато Борисов, Пеевски и Цацаров отидат в затвора в Гуантанамо. Всеки знае, че даже в университетите, парите минават през 3 ръце, като едната от тях е банка. Това даже Цветанов - маймунчето го разбира.
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...