Защитниците на Иванчева и Петрова с примери за абсурда на случая (ВИДЕО)

5012
Защитниците на Иванчева и Петрова с примери за абсурда на случая (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Сдружение "За Зелен Младост" иска Иван Гешев и Пламен Георгиев да подадат оставки – ако не го направят, да бъдат отстранени по съответния ред. Причина за това са "лъжите" по адрес на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Това обяви бившият пиар на "Младост" и бивш пиар на БАН Петър Кърджилов.

По думите на Кърджилов, от 19 свидетели по делото на Иванчева и Петрова, само четирима са подавали сигнали. Нито един от тях обаче не е за подкуп – всичките са за забавени преписки. Всички 30 свидетели, призовани от държавното обвинение, отрекоха да е имало изнудване под каквато и да е форма от Иванчева и Петрова, подчерта Кърджилов. В специално излъчено видео, пълният вариант на което ще бъде публикувано във Facebook страницата на Десислава Иванчева, са изброени реплики на свидетели.

Иванчева и Петрова сигурни, че са поръчани, показаха документи как се крадат имоти

Само ние сме граждански кметове, зад нас няма нито една партия - нито ГЕРБ, нито друг. Ние наистина поведохме война срещу имотните изма...

Единственият документ, намерен в дома на г-жа Иванчева, е меморандум за разбирателство с "Гаранти Коза", каза още Кърджилов, визирайки обиски от страна на полицията. В дома на г-жа Петрова не е намерено нищо, добави той.

Същевременно адвокат Димитър Марковски подчерта, че публичността по процеса е много важна – заради фрапантните разминавания. Той използва думите "поръчково досъдебно производство" относно делото, но не пропусна да добави, че съдебният състав изглежда обективен. Няма как някой да твърди, че на тези жени е осигурен честен и справедлив процес, подчерта Марковски, според когото "никой не ни осигури възможност да се запознаем с всички материали по делото" - що се отнася и до Иванчева, и до Петрова.

Относно условията в ареста, Марковски съобщи, че "на г-жа Иванчева започват да ѝ падат зъби" и че тя не може да има дете чрез процедура ин витро в затвора. Този покой, който трябва да се осигури, може да бъде осигурен само вкъщи, подчерта защитникът, визирайки и подготовката за юридическа защита. Виждам свръхамбиция в това дело, която излиза извън рамките на нормалното, заяви Марковски, според когото е недопустимо да има постоянно изразяване на вътрешно убеждение от страна на прокурори като Гешев и Георгиев.

Категорично не съм съгласна държавното обвинение да прави пресконференции и да се ангажира цялата държава за едно наказателно дело. Това изключително много затруднява работата на защитата, коментира и адвокат Ирен Савова, която защитава Биляна Петрова. Тя заяви, че това ѝ е второ поредно такова дело – след това на Филип Златанов и тефтерчетата му, в което се тръгва с грандиозни обвинения и не се доказва нищо. Савова каза и, че Биляна Петрова се съблякла в съдебна зала и показала белези как е насилвана, за да каже, че „е взела пари в „Марая“ - както каза г-н Гешев“. Такава жестокост и нечовечност за още неосъдени хора не може да се допуска в претендираща да е правова държава, смята Савова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

След като шофира дрогирана: Певицата Диона се изправи пред съда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com