10 особено полезни домашни трика, от които се нуждае всяка домакиня

9660
10 особено полезни домашни трика, от които се нуждае всяка домакиня
Снимка: iStock/Guliver

Често хората правят различни неща, без дори да се замислят за самия процес. Независимо дали става дума за обичайното сгъване на дрехи или хранене, всичко това се прави автоматично, но изобщо не по най-правилния и ефективен начин. За да спестите време, трябва да знаете за някои хитрини, които са свързани с най-скучния процес - почистването на дома.

1. Тиган

За да почистите без усилие загорял тиган, залейте го с тънък слой вода и добавете 1 чаша бял оцет. След това загрейте тигана на котлона за няколко минути, след което добавете 2 супени лъжици сода за хляб. В резултат на това изгорелите остатъци от храна могат да бъдат отстранени с лекота.

2. Петна по килима

В никакъв случай не трябва да избърсвате петното с влажна кърпа и сапун. Залейте го с малко оцет, поръсете с щипка сода за хляб и бълбукащата смес ще поеме петното. След това трябва да попиете петното с парче плат.

3. Прах

Обикновеният парцал може да помогне да се отървете от праха, но само временно. За да предпазите мебелите си от прах за по-дълъг период, трябва да използвате антистатична кърпа.

4. Огледало

Не е необходимо да използвате хартиени кърпи, за да почистите огледалото си. След това на него често остават малки парчета хартия. Вместо това опитайте да го почистите с обикновен вестник.

5. Баня

Всички знаят колко е трудно да изтъркате ваната със сапун и гъба, както правят много хора. Всъщност тя може да бъде лесно почистена, като я изтриете със сол и половин лимон или грейпфрут.

Домакинските уреди, които ще улеснят живота ти

Сред домашните задължения има приятни и не толкова приятни, но всички трябва да се свършат, особено ако имате семейство и се грижите за...

6. Диван

Най-добрият начин да почистите дивана си е да поръсите малко сода бикарбонат върху него в продължение на няколко часа. След това содата просто трябва да се почисти с прахосмукачка. А за тези, които искат диванът да мирише добре, добавете няколко капки от любимото ви етерично масло. Същият метод може да се използва за почистване на матрака.

7. Рисувайте върху дрехите

Тези, които случайно изцапат дрехите си с боя, трябва да изчакат боята да изсъхне и след това внимателно да я отстранят с бръснач. Естествено, трябва да се опитате да не режете плата.

8. Гъба

Тези зодии са най-лошите домакини

Да видим коя от зодиите хич не си пада по домакинската работа. БлизнациПредставителите на тази зодия не са създадени за домакински зад...

След измиване на съдовете обикновено гъбата просто се изплаква с вода и се оставя да изсъхне. За да се отървете от микробите по нея, трябва да задържите гъбата в микровълновата фурна за около две минути, след като я накиснете във вода.

9. Мазни петна по дрехите

За да се отървете от мазните петна по дрехите си, трябва да нанесете малко креда върху тях, преди да поставите дрехите си в пералнята.

10. Клавиатура

Клавиатурите наистина се замърсяват с течение на времето, но има добър начин да ги почистите без твърде много усилия. Първо, трябва да изтъркате клавиатурата със стара четка за зъби и след това да почистите праха от нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com