5 сигурни начина да спрете стареенето на кожата

2892
5 сигурни начина да спрете стареенето на кожата
Снимка: iStock

С течение на времето кожата, изложена на външни фактори, губи естествената си жизненост, цветът на младостта изчезва, а на повърхността й се забелязват нежелани явления - бръчки и старчески петна. Това е последвано от загуба на еластичност на кожата. Възрастта, разбира се, е естествен процес, но можете да минимизирате визуалните ѝ признаци и значително да забавите прогреса ѝ.

Ето пет ефективни метода, които могат да помогнат в този процес.

Режим на пиене

Водата е неразделен източник на хранителни вещества за клетките на цялото тяло, като в същото време е основен градивен материал. Той регулира вътрешната температура, участва в метаболизма, а също така служи като средство за транспортиране на въглехидрати и протеини. Отличен за детоксикация на тялото и премахване на токсините.

За поддържане на оптимално състояние на кожата и тялото като цяло, мъжете се препоръчват да консумират около 3 литра течности на ден, а жените - малко повече от 2 литра. За да улесните спазването на този режим, трябва да си купите стилна бутилка. Добавянето на листа от мента или резенчета лимон не само ще придаде интересен вкус на водата, но и ще направи процеса против стареене по-приятен.

8 начина за премахване на бръчки по челото

Консумация на антиоксиданти

Антиоксидантите играят ключова роля в борбата срещу стареенето. Цинкът, например, помага за възстановяване на еластичността на кожата и изглаждане на фините бръчки, докато витамин С е неразделна част от производството на колаген, предотвратявайки фотостареенето.

Храните, богати на цинк, включват мазна морска риба, яйца, тиквени и слънчогледови семки, ядки, боб и твърдо сирене. Витамин С присъства в цитрусови плодове, шипки, касис, киви, брюкселско зеле и много други храни.

Здрав сън

Липсата на сън може да бъде сериозна „присъда” за кожата. Ако не ѝ дадете необходимите 8 часа сън, регенерацията на клетките се забавя, което води със себе си сив оттенък, лющене и дори ранни бръчки. Задачата да заспите по едно и също време, в идеалния случай не по-късно от 23:00 часа, се превръща във важен ритуал. Освен това, старателното почистване на кожата преди лягане и избягването на кофеинови продукти, включително шоколад, ще поддържа кожата ви здрава и свежа.

Как с дафинов лист и зехтин ще забравите за бръчките?

Подходяща възглавница и спално бельо за спане

Също толкова важен е изборът на възглавница и спално бельо за добър сън. Изключително удобните и меки възглавници и копринени калъфки могат да предотвратят появата на нежелани бръчки. Коприната, за разлика от памука, не абсорбира себума, което му позволява да поддържа естествена хидратация.

Околоочен крем

Кремът за очи играе ключова роля във вашия арсенал против стареене. Изборът на козметика, богата на витамини С, А, ретинол и хиалуронова киселина, се превръща в златен стандарт в грижата за кожата.

Витамин А и ретинол, като стимулират производството на киселина, участват активно в обновяването на клетъчните тъкани. UVA и UVB защитните филтри са неизменна част от грижата, предпазвайки кожата от негативното въздействие на слънчевите лъчи.

Обогатени с плодове Camu Camu и наситени с витамин С, продуктите за красота са несравним продукт за ежедневна грижа, предназначен да възвърне естествения блясък и здраве на кожата. Този комплекс не е просто козметика, а истински ритуал за възстановяване на красотата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Първите 3 дни от Страстната седмица: Традиции и вярвания

Яжте тези храни вечер, за да спите хубаво през нощта

Невролог: На тази възраст трябва да забравите за алкохола

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com