6 естествени маски за всеки тип кожа

4845
6 естествени маски за всеки тип кожа

Събрахме едни от най-лесните за приготвяне натурални маски, които помагат при различните типове кожа. Те са подходящи, ако лицето и деколтето ни имат нужда от хидратация, против омазняване и бръчки, дори при акне. Можеш лесно да приготвиш най-подходящата за теб вкъщи. Избери си една от тези 6 естествени маски, за да подобриш видимо състоянието на кожата си:

1. Маска при суха кожа

Гъста, дълга и красива коса с тази натурална маска

Всяка жена иска да има красива, здрава и дълга коса. Тя е символ на женственост и красота. И докато някои могат да се похвалят с естест...

Свежата кожа се нуждае от свежи съставки. Авокадото например, съдържа ценни нутриенти, които допринасят за добрата хидратация на тялото. Сред тях са витамин E, омега-9 и омега-6 мастни киселини. Те помагат на сухата кожа да се регенерира и я правят по-мека. За целта използвай тази свежа естествена маска. Намачкай едно напълно узряло авокадо. Смеси го с една чаена лъжичка мед. Нанеси върху измитото си лице и остави да подейства за 10 минути. Медът не само подобрява консистенцията на маската. Той също спомага за хидратирането на кожата.

2. Маска при мазна кожа

Ако кожата ти е предразположена към омазняване, пъпки и черни точки, има един плод, който може да облекчи тези проблеми. Сините сливи съдържат витамини A и C, които улавят свободните радикали. Ценният плод хидратира, стяга кожата и я почиства от мъртвите клетки. Обели 4 сливи, премахни костилките и намачкай пулпата в купа заедно с 2 супени лъжици кисело мляко. Добави малко царевично брашно, колкото сместа да стегне. По желание сложи 1 чаена лъжичка бадемово масло. То действа антибактериално и превантивно срещу пъпките. Остави да подейства 15 минути.

3. Маска при чувствителна или смесена кожа

Понякога кожата ти е прекалено омазнена, а друг път твърде суха? Ще ти помогне маска от банани, мед и бадеми. Бананите хидратират, а бадемите почистват порите. Медът успокоява кожата, изсушава пъпките и намалява зачервяването. Намачкай 2 банана и добави 2 супени лъжици мед, и 2 супени лъжици ситно смлени бадеми. Нанеси маската върху лицето и я отмий след 15 минути.

Маската, която ще заздрави косата ви, за да не се налага да я подстригвате

Сухите краища на косата са нещо, с което всички сме се сблъсквали поне веднъж в живота си. И докато мнозина твърдят, че най-добрият нач...

4. Маска против бръчки

Натуралното краве масло съдържа голямо количество витамин A, който е естествено средство за подмладяване. Той стимулира оросяването и действа превантивно против бръчки. Остави 1 супена лъжица краве масло да омекне на стайна температура. Добави 1 супена лъжица кисело мляко и 1 шепа овесени ядки. Последните две съставки ще успокоят кожата. Смеси продуктите и остави да подейства за 15 минути.

5. Маска при акне

Ягодите са вкусни и полезни. Те помагат и за премахването на нечистотиите от кожата. Съдържат салицилова киселина, която е често срещана съставка на продуктите против акне в аптеките. Тя освобождава порите и абсорбира излишния себум. Миксирай 40 грама ягоди с 60 мл кисело мляко и остави да подейства върху лицето за 10-15 минути. Маската става и за хапване.

6. Охлаждаща маска при слънчево изгаряне

10 маски за коса с кокосово масло

Кокосовото масло е едно от най-полезните масла за косата. Ето 10 начина, по които може да го използвате. 1. Срещу накъсване на краищат...

Тази маска е подходяща за всеки тип кожа. Един плод от папая ще ти помогне при слънчево изгаряне. Тя съдържа ензима папаин, който действа успокояващо в подобни случаи. Намачкай една папая. Смеси я с малко прясно мляко или мед и нанеси дебел слой върху лицето. Отмий след 15 минути и веднага ще видиш значително подобрение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 9 май /валутен калкулатор/

Защо трябва да ядем този свеж плод преди лягане?

Диетолог разкри какви са причините за болки в дясната страна и как да се отървем от тях

Как да премахнете мастна бучка под окото?

Как да се откажете от противозачатъчните, без да си навредите?

Мокра възглавница: защо слюноотделяте, докато спите?

Топ 4 зодии, които имат късмет по рождение

От мигрена до остеохондроза: причини за пулсиране в главата

Ето защо гласът ви звучи по-различно, когато остареете

Зодиите, които са ужасно сприхави по природа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com