А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

4803
А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?
Снимка: iStock

Що се отнася до нашата рутина против стареене, има някои части от тялото ни, за които сме виновни, че отделяме малко по-малко внимание от други. Въпреки че сме добре запознати с предимствата на добрия крем за лице и очи, повечето от нас знаят малко за това как да се грижат за изложеното на слънце деколте, напукани устни или старчески петна по ръцете.

Още: Кои витамини са задължителни за жените над 60 г.?

По-долу изброяваме петте области, които най-вероятно пропускате в рутината си против стареене и защо трябва да започнете да им обръщате малко внимание сега.

Устни

Въпреки че са едно от първите места на лицето, което показва признаците на стареене, устните често остават извън разговора за антиейджинг. Хидратацията и защитата от слънцето са жизненоважни за удължаване на закръглената муцунка, но трябва да се предприемат повече действия от просто отпиване на глътка вода и нанасяне на червилото.

Инвестирайте в серум за устни, специално насочен срещу стареене, който е подсилен с антиоксиданти. Въпреки че супер зареждащите устни с балсам на основата на ретинол могат да изглеждат привлекателни, имайте предвид, че някои формули може да предизвикат дразнене, така че вместо това изберете формула с нежно производно на ретинол. Никога не излизайте от вкъщи без слънцезащитен крем!

Ръце

Постоянно изложени на атмосферни влияния, ръцете могат да бъдат показателен признак за възрастта на човека. Когато останете извън режима си за запазване на младостта за красота, кожата на ръцете ви може да започне да изтънява преждевременно, след години излагане на слънце, което води до пигментация.

Въпреки че най-добрият отговор на неравномерния тен на кожата се крие в превенцията (уверете се, че ръцете ви са част от ежедневния ви контролен списък за нанасяне на SPF), можете да възстановите естествения тен на кожата си с помощта на озаряващ крем. Когато се прилага ежедневно, кремът за ръце ще помогне да се балансира обезцветяването на кожата, особено с ултра-хидратираща формула, която е заредена с подхранващи масла и витамини.

Колене

С напредване на възрастта кожата над коленете ни може да стане отпусната и с трапчинки поради загуба на еластичността на кожата. Загубата на тегло често може да бъде виновна за отпускането на кожата, но това е напълно естествена част от стареенето, което се влошава от гравитацията.

За да възстановите малко тонуса на зоната, нанасяйте ежедневно крем, стимулиращ колагена, и редовно тренирайте, за да се опитате да натрупате мускулна маса. Сухата и обезцветена кожа също може да ви накара да изглеждате по-възрастни, така че не забравяйте да ексфолирате коленете си всяка седмица и да нанасяте хидратиращ крем всеки ден.

Деколте

Наред с лицето ни, шията и деколтето ни често са на показ, което ги прави основна мишена за увреждащите структурата на кожата ултравиолетови лъчи. С толкова малко подкожна мазнина за омекотяване на кожата, важно е да третирате зоната внимателно, когато нанасяте лосиони за кожа, и винаги избирайте формула със SPF, когато прекарвате време на слънце.

Стегнатите сутиени, както и позата ни на сън, могат да доведат до набръчкване на кожата на деколтето, което води до появата на бръчки. Тъй като естественото производство на мазнини в кожата ни бавно намалява и текстурата на кожата ни започва да става по-суха, изчезването на линиите може да отнеме повече време. Поддържайте нивата на влага в зоната под контрол с овлажнител. Такъв с витамини В3 и Е ще успокои и хидратира деколтето ви.

Крака

Далеч от очите, далеч от ума; обикновено минава известно време, преди дори да започнем да осъзнаваме щетите, които неподходящите обувки могат да причинят на краката ни. Обувките никога не трябва да причиняват болка в краката, така че ако е така, може би е време да потърсите нов чифт.

Още: 6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

С течение на времето тесните обувки могат да изкривят структурата на крака и да образуват болезнени израстъци като буниони. Острите обувки никога не трябва да започват да се стесняват, преди да достигнат топката на крака ви, а токовете не трябва да са по-високи от пет сантиметра. Най-добрият начин да се грижите за краката си е да овлажнявате и редовно премахвате упоритата мъртва кожа. Потърсете съвет от Вашия лекар за всеки дискомфорт и проучете възможностите за стелки за обувки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

За здраво сърце и кости: 6 храни ще ви дадат ударна доза витамин К

Внимавайте с приема на кафе, ако пиете тези лекарства

7 храни, които ще понижат кръвното ви налягане

Този навик може да помогне за намаляване на риска от деменция при възрастни хора

5 ползи за здравето на маслото от карамфил

Идва лято и искаме да отслабнем бързо: В никакъв случай НЕ правете това - води до проблеми!

Сезонът на кърлежите е в разгара си: Ето как да се предпазим

Вредно ли е овесеното мляко? Ето какво казват диетолозите

Чувствате ли, че животът ви тече твърде бързо? Ето един начин да забавите времето.

Лесен трик, с който прането ще изсъхне само за няколко часа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com