Чеснова крем супа за здраве на сърцето

16932
Чеснова крем супа за здраве на сърцето
Снимка: iStock

Всеки знае безбройните ползи за здравето от чесъна. Той е не само важен съюзник за вашето здраве, но е и основна съставка във всяка кухня. Богат на мощни лечебни свойства за тялото и борещ се с различни заболявания, засега си остава незаменим помощник в кулинарията. Един достъпен начин да се възползвате от тези полезни свойства е с вкусна чеснова крем супа.

Искате ли да знаете рецептата? Прочетете нататък:

С тази рецепта крем супата от тиква става перфектна

Любимата крем супа от тиква, ще стане още по-вкусна с тази рецепта. Вкусна крем супа от тиква, подходяща за есента Продукти: тиква...

Чесънът се използва в много рецепти за предотвратяване на заболявания, свързани със сърцето и кръвообращението. Чесновата крем супа присъства в много култури и дори можете да я приготвите сами у дома. Ще ви дадем тази проста рецепта и ще ви посъветваме да я включите в диетата си за ваше добро и за доброто на вашите близки. Не струва скъпо и е изключително вкусна.

Ползи за здравето от чеснова супа

Що се отнася до лечебната сила на чесъна, изследванията показват, че той може да понижи нивата на триглицеридите и нивата на холестерола в кръвта. Намалява кръвното налягане. Предотвратява втвърдяването на артериите (атеросклероза). С напредването на възрастта вашите артерии престават да бъдат толкова гъвкави, колкото когато сте били като млади, кръвта не тече толкова лесно, както преди и започват здравословните проблеми. Чесънът има свойството да ги почиства и да ги прави по-гъвкави.

Друга способност на чесъна е предотвратяването образуването на кръвни съсиреци и ускоряване на кръвообращението. Чесновата супа има и други интересни полезни свойства като: намалява температурата, облекчава кашлицата, премахва главоболие, стомашни болки и астматични спазми и бронхит, понижава кръвната захар. Всъщност можем да кажем, че това е едно от най-често използваните и ефективни природни средства.

Съществуват проучвания, които обсъждат способността на чесъна да предотвратява образуването на ракови тумори на дебелото черво, ректума, а също и на стомаха.

Картофена крем супа с праз и сметана

Съставки за рецептата:   1 кг. картофи, обелени и нарязани на по-малки парчета  4 с.л. праз, бели и светлозелени части...

Добавките и лекарствата, продавани в аптеките и магазините за естествени храни, не са толкова ефективни, колкото естествения чесън или тази проста чеснова супа, защото понякога продавачите на естествени храни премахват вещество от чесъна като алицин, съставката, която придава на чесъна отличителната му миризма.

  • Как да си направим чеснова крем супа?

Необходими продукти за 4 порции:

1,5 глава лук, 5 филийки хляб, парче свинско месо, шепа пресен чесън, 1 праз, 1 морков, зехтин, 2 яйца, 1 чаена лъжичка червен пипер, половин чушка, малко магданоз.

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на бульона. Сварете праза, моркова и парчето свинско в тенджера с вода, колкото да покрие всички съставки. Добавете стръкчета магданоз и оставете да къкри за половин час. След като опитате бульона и се уверите, че е готов, прецедете съставките и запазете бульона за по-късно. Сега загрейте тигана. Започнете, като полеете с малко зехтин и добавите обелените скилидки чесън заедно с чушките. Миризмата ще бъде много приятна. Когато видите, че чесънът се е зачервил, добавете филийките хляб, които сте нарязали предварително. Запържете всичко добре и добавете една чаена лъжичка червен пипер. След това залейте всичко с приготвения по-рано бульон. Гответе на среден огън за 25 минути. Продължавайте да бъркате. Сега добавете две сурови яйца за застройка на супата. Някои хора не добавят яйца, това е въпрос на вкус.

Чудодейните свойства на чесъна

На чесъна му се носи лоши слава, но все пак той е изключително полезен за нашето здраве. Още повече усещаме това, когато навън върлуват...

Време е да добавите малко олио в друга тава и да сложете там пресните скилидки чесън, но предварително нарязани на парчета. Оставете ги да се запържат и след това ги извадете и подсушете, за да не поемат много олио. Добавянето на пресен хрупкав чесън във вашата супа наистина добавя специален вкус. Тази супа е много здравословно ястие за вашето сърце.

Да ви е вкусно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com