Четири най-добри противовъзпалителни храни за жени в менопауза

4325
Четири най-добри противовъзпалителни храни за жени в менопауза
Снимка: iStock

Менопаузата при жените настъпва, когато менструацията спре. На този етап периодите обикновено стават редки, настъпват веднъж в продължение на няколко месеца или дори години, преди да спрат напълно. Обикновено се среща между 45 и 55 години, но може да се развие и преди или след тази възрастова група. Симптомите на менопаузата включват нощно изпотяване, горещи вълни, лоша концентрация, безпокойство, вагинална сухота и промени в настроението.

Поддържането на здравословна диета и редовните физически упражнения могат не само да помогнат на жените да се почувстват по-добре, но и да подобрят цялостното им здравословно състояние в дългосрочен план. Ето храните, които непременно трябва да включите в диетата си, за да облекчите симптомите на менопауза:

Жените в менопауза са по-застрашени от Алцхаймер

Причината по-голяма част от пациентите с Алцхаймер да са жени вероятно е менопаузата, тъй като намалява рязко концентрацията на естроге...

Плодове

Плодовете са естествени противовъзпалителни електроцентрали. Те поддържат здравето на мозъка, намаляват кръвното налягане и са полезни за сърцето. Плодовете също са с високо съдържание на антиоксиданти, които помагат за справяне със стреса, което може да помогне за справяне с безсънието, често срещано състояние сред жените в менопауза.

Сьомга

Страхотен източник на витамин D, омега-3 и други мастни киселини, сьомгата помага за намаляване на кръвното налягане и поддържа здравето на сърцето. Изследванията показват ползите от омега-3 мастните киселини при справяне с тревожността, депресията и потенциално помагане за подобряване на психичното здраве на жените в средна възраст.

Жена в менопауза роди момиченце

След продължителни опити и в менопауза от една година 46-годишната М.А. стана майка за пръв път. 3-килограмовото момиченце с дължина 49...

Бобови растения

Бобовите растения като нахут, черен и бял боб помагат за намаляване на кръвната захар и за повишаване на чувствителността към инсулин. В допълнение към осигуряването на калций и витамин D, бобовите растения също могат да помогнат за намаляване на загубата на костна плътност.

Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни трябва да бъдат част от здравословната диета за жените в менопауза. Пълнозърнестите храни като елда и киноа съдържат протеини, фибри, витамин В и магнезий. Тези зърна също са без глутен, които имат по-висока хранителна стойност от повечето традиционни зърнени храни. Съдържанието на фибри и протеини може да помогне на фактора за ситост. С други думи, това помага на човек да остане сит за по-дълго.

Мързеливи синове и внуци довели до появата на баби

Една от причините за появата на бабите в популацията на древните хора и придобиването на дълъг живот от човека може да е бил мързелът н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои храни помагат при преяждане със сладко

Как да не преяждаме по празниците - следвайте тези съвети

Как да разчитаме резултатите от кръвен тест и какво означават стойностите му

Какво можете да ядете при язва, гастрит и други стомашни проблеми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как да възстановите обонянието си при хрема?

Кои са най-добрите храни за здраво сърце?

Тези три вкусни плода подобряват качеството на съня

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com