Циклене на паркет - защо си струва да се обърнете към професионалистите?

4883
Циклене на паркет - защо си струва да се обърнете към професионалистите?
Снимка: Pixabay.com

В процеса на постоянна употреба подовото покритие губи своята естетическа привлекателност. Натоварванията, механичните повреди могат да причинят бързо износване на паркетната дъска, така че е необходимо да се възстанови повърхността. Какво е решението в този случай?

Циклене на паркет - това е чудесна възможност да върнете покритието към първоначалния му вид, за да избегнете скъпата подмяна на дъските. Има специализирани фирми, които предлагат качествена услуга на много изгодна цена. Реставрационните работи се извършват изключително със сертифицирани материали и професионално оборудване.

Защо си струва да се обърнете към професионалистите?

Висококачественото циклене на паркет изисква опит и майсторство. То се извършва на няколко етапа. Обикновено първо се използва шмиргел с най-голямо зърно, но не по-високо от 40R, за да се елиминират вдлъбнатини от краката на мебелите, драскотини и някои други несъвършенства, които се отразяват зле върху естетичния вид на паркета. След това дъските се полират с по-фина шкурка - не повече от 60-80R. Подът може да се шлайфа преди нанасяне на пресен лак.

Машинно или ръчно циклене на паркет?

Същността на процедурата циклене на паркет включва подмяна на износения слой с нов, това може да се направи машинно или ръчно. Машинното циклене е много по-добро от ръчното, счита се за по-малко трудоемък и по-нежен процес, като същевременно отнема и по-малко време. Най-популярната опция за машинно циклене е шлифовъчната машина, оборудвана с прахоуловител.

Поетапна работа  

За да спестите колкото е възможно повече, за да върнете повърхността на красив изглед, професионалистите препоръчват използването на комплексен метод. Технологията ви позволява да премахнете появилите се чипове, пукнатини, да възстановите блясъка и красотата на дървесината.

Експертите разграничават три вида шлифовъчни работи: възстановяване на ръбове и ъгли, дълбока обработка с барабанни или лентови машини, както и използването на оборудване за повърхностно шлайфане.

Ако паркетът не е покрит със слой лак, е необходимо да се провери състоянието на лицевия слой. В този случай ситуацията е често срещана, когато не е необходимо да се извършва дълбоко шлайфане.

Достатъчно е да се направят няколко минавания с машината перпендикулярно на позицията на дъските. Площта на ъглите, стените се обработва с ъглошлайфи. Майсторите индивидуално избират размера на шкурката. В процеса на работа се отделят боклуци - дървесни частици и друга мръсотия, които трябва да се отстранят с мощна прахосмукачка.

За да се осигури приличен резултат, висококачествена работа, процесът задължително трябва да бъде поверен на специализиран екип. Майсторите винаги ще посъветват клиента най-добре и бързо ще изпълнят задача от всякаква сложност. След приключване на работата ще получите и точните препоръки за грижа, така че паркетът ви да запази безупречния си вид за дълго време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Хороскоп Лъв днес, 1 май 2024 г.

Хороскоп Дева днес, 1 май 2024 г.

Кой хляб е най-здравословен срещу диабет?

Кога е най-подходящо да се бере лайка и как е правилно да се суши

Изследователи: Измиването на ябълките само с вода не е достатъчно

12 съвета, с които да избегнете качването на килограми по време на празниците

А вие грижите ли се достатъчно за тези 5 части от тялото си?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com