Интериорни врати – 3 лесни стъпки при избора им

3291
Интериорни врати – 3 лесни стъпки при избора им
Снимка: https://vratiabc.com/

По-голямата част от купувачите се фокусират върху естетиката при избора на интериорна врата. В резултат на това моделът, който им харесва, може да се окаже неподходящ за помещението, в което ще бъде монтиран. За да избегнете подобна грешка, трябва да укротите за известно време чувството си за красота и първо да обърнете внимание на изпълнението на конструкцията на вратата. След това с чиста съвест можете да се впуснете в избора на декори.

Какви са основните характеристики на интериорните врати?

Дълготрайността, естетическата привлекателност, звукопоглъщането, хигиената и безопасното използване на интериорните врати зависят от редица фактори. Тези характеристики се влияят от конструкцията на крилото на вратата, облицовката, видът на остъкляването. Всички тези фактори трябва да се вземат предвид при избора на подходящ модел. Начинът на отваряне на крилото на вратата, както и размерът и конструкцията на рамката на вратата също са важни. Тези параметри определят правилния монтаж на интериорната врата и нейното удобно използване.

Всичко това и повече информация можете да научите и ако се свържете с:  Интериорни Врати ABC

1. Избор на облицовка

Когато избирате облицовка, трябва да вземете предвид нейната издръжливост, практичност и устойчивост на износване. Без тези характеристики вратите не могат да останат красиви дълго време. Те бързо ще станат матови, подути, покрити с микропукнатини или мръсни, мазни петна.

Понастоящем в производството на врати се използват няколко защитни и декоративни материала, сред които еко фурнир, PVC фолио, емайл, винил, естествен фурнир и емайлит.

Еко фурнир

Този декоративен материал от ново поколение е разработен, за да замени PVC-фолиото. Еко фурнирът е изработен от полипропилен и следователно е по-екологичен от PVC. В същото време то е също толкова добро, колкото и PVC-фолиото по отношение на основните си експлоатационни характеристики.

Емайлово покритие

По отношение на практичност и естетическа привлекателност емайловото покритие се конкурира с еко фурнира. Някои купувачи са объркани от използването на боя за облицоване на врати. Тези опасения обаче са неоснователни. Съвременните боядисани врати нямат нищо общо с дограмата от съветското минало.

Естествен фурнир

През последното десетилетие този красив и екологичен материал стана значително по-практичен. Това се дължи на въвеждането на нови технологии в обработката на дървесината и нанасянето на финишно покритие. Подобреното защитно покритие предпазва добре естествения фурнир от надраскване и малки вдлъбнатини, както и от въздействието на водата и ултравиолетовите лъчи.

Емайлит

Емайлитът се използва предимно за облицоване на врати с модерен, строг дизайн. Той издържа на температурата на тлееща пепел, трудно се надрасква и лесно се почиства, дори от следи от маркери.

PVC фолио (поливинилхлорид)

Популярен синтетичен материал, който се използва за врати от края на миналия век. През последните години той постепенно се заменя с екофурнир и емайл, но не се очаква PVC да бъде напълно премахнат. PVC фолиото е практично покритие.

2. Остъкляване на интериорни врати

При избора на остъклени панели трябва да се обърне внимание не само на естетиката, но и на безопасността. Това е двойно по-важно, когато се монтират врати в помещения, в които децата прекарват време.

Най-безопасните врати са моделите, остъклени с триплекс или закалено стъкло. Изкуствените витражи на базата на фолио са устойчиви и на удари. Всички останали стъкла могат да бъдат счупени и натрошени. Безопасността също е от значение при избора на врати за зони с голям интензитет на движение.

3. Избор на дизайн и вид на крилото на вратата

В момента на пазара има няколко вида интериорни врати, които са оборудвани с различни конструктивни характеристики: празни (класически); остъклени; сгъваеми.

Крилата на вратите могат да бъдат с рамки, ламперия или дървен материал. Видът на крилото на вратата влияе върху няколко основни характеристики на вратата като стабилност на формата, звукоизолация, устойчивост на външни механични натоварвания.

С други думи, свойствата на основата и облицовката на крилото на вратата зависят най-вече от основните характеристики на конкретния модел. И всеки параметър е от основно значение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com