Как да се справим с поскъпването на продукти и битови сметки – съвети от Cashio.bg

4018
Как да се справим с поскъпването на продукти и битови сметки – съвети от Cashio.bg
Снимка: iStock

Увеличението на цените неминуемо се отразява негативно върху бюджета особено през зимата, когато настъпва и отоплителният сезон. Хранителните стоки и битовите сметки са най-високите разходи и е важно да знаем как да се справим с постоянното поскъпване, кога е удачно изтеглянето на потребителски кредит и какви са условията за това.

Как да се справите с постоянното поскъпване на храните

Несъмнено днес по магазините има голямо разнообразие от различни вкусни храни, от които всеки иска да опита. Техните цени буквално всекидневно се увеличават, което удря по джоба всеки потребител. За щастие, има начини, чрез които да се справите с това. Препоръчително е всеки да започне да води здравословен начин на живот, като се храни с по-леки и качествени храни. Те обикновено са значително по-евтини от често купуваните.

Експертите препоръчват воденето на отчетност в домакинството за приходите и разходите. В полето разходи да се описва закупената храна и колко пари са похарчени за нея. По този начин, минимум след месец, ще получите по-точна картина за похарчените пари и как лесно да оптимизирате разхода си за храна.

Следенето на промоциите и по-изгодното пазаруване е друга стъпка в посока оптимизация на харчовете за храна. Големите вериги хранителни магазини всяка седмица обявяват промоции на продуктите си, а инсталирането на специалните им приложения за телефони ще ви помогне в това. Премахването на сладките неща от менюто ще допринесе за повишаване на здравето ви и ще олекоти допълнително бюджета за храна.

Можете ли да намалите битовите си сметки

Битовите сметки са нещо задължително за съвременното домакинство и те трябва да се плащат. С поскъпването на цените това започва да става все по-трудно, тъй като разходите надвишават приходите. Вариантите са два: да оптимизирате консумацията на ток, вода, гориво за отопление или да увеличите приходите си.

В първия случай експертите препоръчват покупката на по-икономични и съвременни електроуреди, с клас на консумация от А+ до А+++ дори и при необходимост от изтегляне на потребителски кредит. При тях първоначалната сума за покупката е по-голяма, но в дългосрочен план ще ви се изплати и дори ще сте на печалба. Използването на водата може значително да се намали, като се оптимизира нейното потребление.

Днес има десетки канали ефирна телевизия, което елиминира необходимостта от абонамент за кабелна телевизия. От друга страна, мобилните оператори предлагат безлимитен мобилен интернет, а функцията на смартфоните за мобилна точка за достъп ги прави пълноценни рутери. Така се премахва нуждата от употреба на домашен интернет и още един платен абонамент отпада.

Намаляването на разходите позволява трупане на спестявания, които периодично да инвестирате и да умножавате.

Кога е полезно изтеглянето на потребителски кредит

Експертите съветват да се теглят потребителски кредити в следните случаи:

● непредвидени обстоятелства – внезапната повреда на даден уред може да ви завари неподготвени финансово, така че потребителският кредит в случая е решение;

● възникване на належащи харчове – пътувания, почивка, служебни задължения, здравословни проблеми – най-добрият помощник е потребителският кредит, тъй като няма да натовари бюджета ви;

● повреда на автомобила – автомобилът днес е необходимост. Той може да се счупи във всеки един момент, а покупката на скъпа част невинаги е възможна веднага освен ако не кандидатствате за потребителски кредит.

Какви са предимствата от потребителския кредит

Небанковите институции са изключително гъвкав и изгоден начин за подпомагане на непредвидените разходи. Кандидатстването за потребителски кредит в подобна платформа става изцяло онлайн, без поръчител и с напълно приемлива лихва. Условията са публични и напълно прозрачни, а кандидатите са със сигурно одобрение. Online кредитирането става почти веднага и напълно дистанционно, а парите получавате по банковата си сметка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Как е правилно да пиете водата, ако искате да отслабнете?

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com