Как да загубите мазнините от корема без строга диета: Доктор споделя 5 начина за по-плосък корем

9089
Как да загубите мазнините от корема без строга диета: Доктор споделя 5 начина за по-плосък корем
Снимка: iStock

Доктор сподели своите съвети за загуба на мазнини по корема и за запазването на състоянието завинаги. 

Лекарят Сара Каят споделя своите най-добри съвети, свързани с въпроса за загуба на мазнините по корема. Според проучване от 2021 г., повече от половината от всички възрастни в Обединеното кралство (63 процента) са класифицирани с наднормено тегло или затлъстяване. И така, как да махнем мазнините по корема?

Д-р Сара казва: „Добра отправна точка е измерването на обиколката на талията ви - трябва да се стремите тя да бъде по-малка от половината от ръста ви. Например, ако сте 165см., постарайте се талията ви да е 73.6см. Но ако сте над 81.3, тогава сте в тази нездравословна зона, така че трябва да се опитате да намалите това. В крайна сметка всичко се свежда до упражнения и диета“, добави експертът по здраве. „Когато става въпрос за диета, има толкова много съвети, но аз обичам да давам точно пет съвета:

Това е най-добрата диета за жени над 40 години

Яжте внимателно

„Научете се да се храните правилно!” — отбеляза д-р Сара. „Вземете маса, чиния, научете се как да дъвчете, научете се да оценявате вкусовете в чинията си, вместо да ги "мятате с лопата" на път за работа или на бюрото си, или пред телевизора. " Внимателното хранене помага за поддържане на здравословно телесно тегло.

Яжте повече от правилните храни

Лекарят обяснява: „Не се чувствайте толкова ограничаващи, когато става въпрос за диета, всъщност можете да ядете повече неща. Просто трябва да ядете повече от правилните храни - по-нискокалоричните храни с по-високи хранителни вещества, които се намират в много растителни храни. Ограничителният аспект на диетата наистина може да отблъсне хората."

Закуската

„Добре е за закуска да изберем правилните храни за закуска“, казва тя.„Има толкова много преработени, солени и захарни храни. Идеалната закуска е нещо като ядки – те са наистина с високо съдържание на здравословни мазнини, високо съдържание на фибри и протеини – всичко, което помага за стабилизиране на кръвните захари, така че да не изпитвате този огромен глад. И ще ви помогне да се чувствате по-сити за по-дълго."

Ако искате ефективна алкална диета, трябва да се сбогувате с тези вредни навици

Някои проучвания предполагат, че „малко и често“, четири до пет малки хранения на ден могат да помогнат за загуба на тегло. Д-р Сара казва: „Всичко зависи от вас като човек, а също и от това, което ядете. За някои хора честото похапване на junk работи, но други се нуждаят от тази структура на определяне времето за хапване.В противен случай в крайна сметка се оказва, че хапват твърде много junk.

„Някои хора смятат, че реагират по-добре на малко гладуване между храненията. Но ако се чувствате гладни и вашият вариант е да се нахраните с други храни или да хапнете малка закуска, тогава хапнете но се уверете, че е добра за вас.

Ограничете алкохола

„Алкохолът е с високо съдържание на калории“, обясни д-р Сара. „В момента има толкова много наистина добри нискоалкохолни и безалкохолни напитки, така че имаме опции за смяна. На много хора просто им липсва този вкус, така че това е наистина жизнеспособен вариант за хората. Това е един прекрасен вариант.“

Диетата на воините – само за професионалисти

Избягвайте крайните диети

„Не се опитвайте с бързи диети“, предупреди лекарят. „Знаем, че те не са устойчиви. Има много известни личности, които ги подкрепят, но те не работят, в крайна сметка се превръща в йо-йо ефект. Това може да повлияе на метаболизма ви, може да повлияе на начина, по който тялото ви съхранява мазнини. Това не е нито здравословно, нито е устойчиво."

Наред със здравословна диета д-р Сара препоръчва упражнения.

„При упражненията става въпрос и за намиране на правилния баланс“, каза тя. „Много хора се натоварват твърде рано с упражненията. Наистина трябва бавно да ги изградите иначе ще бъде по-лесно да паднете от този вагон. Също така е по-вероятно да се нараните и да решите, че упражненията не са за вас. Опитайте се и намерете радостта в това."

За всеки, който иска да тренира без да плаща за карти във фитнес залата, д-р Сара препоръча градинарство, ходене, да вървят пеша вместо с автобус, дори танци в клуб или пък в кухнятя - за да се „вместите в упражненията в обичайната си рутина“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Кои 15 храни да ядете, за да качите качествена мускулна маса?

Кои са 4-те зодии, които са най-добри в леглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Тази билка помага за ускоряване на регенерацията на нервите

7 храни, които понижават високия холестерол

Необичайни симптоми, които показват, че страдате от сезоннa алергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com