Как позицията за сън влияе върху енергията и здравето?

9920
Как позицията за сън влияе върху енергията и здравето?
Снимка: iStock

Сънят е толкова важен за човека, колкото и бодърстването. Различните позиции за сън влияят по различен начин на биополето и човешкото здраве. Специалисти в областта на биоенергетиката разказаха как да спим правилно.

Ако искате да увеличите енергията и жизнеността, тогава първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е сънят. Това е изключително необходимо, защото ви позволява да възстановите енергията и силата си.

Подготовка за сън

Качеството на съня ви е от първостепенно значение, а не стойката ви. Вашето тяло и мозък трябва да си починат, а енергията трябва да се възстанови правилно след тежък ден и преди началото на друг ден. Ето защо е изключително важно първо да се подготвите за сън, като подготвите място за спане.

Стряскане по време на сън

Чаршафите трябва да са чисти и свежи, с възможно най-малко светлина. Преди лягане е желателно да се проветри стаята, а също така е неприемливо да:

  • гледате телевизия;
  • спортувате;
  • ядете по-малко от два часа преди лягане.

Трябва да си лягате в точното време, така че времето, прекарано в сън, да е повече от седем часа. Ако изпълните всички тези условия, сънят ви ще бъде здрав и дълбок. Сега ще бъде възможно да се пристъпи към избора на поза за сън.

Как да изберем позиция за сън?

По гръб

Специалистите в областта на биоенергетиката отбелязват, че в този случай горните чакри се отварят, интуицията и интелектуалните способности на човек се изострят. Ако имате интелектуална работа или ви е много трудно да взимате решения, спете по-често по гръб. В този случай шестото чувство ще работи по-добре и като цяло способността за излизане от трудни ситуации ще стане по-остра. Що се отнася до здравето, полезно е да спят по гръб за тези, които страдат от главоболие, запушен нос.

Много хора не спазват това правило за сън и съсипват здравето си

Поза на ембриона

Настрани с кръстосани крака - спането в тази поза също е много полезно. Сънят на лявата страна е важен за тези, които искат да се отърват от храносмилателните проблеми. От енергийна гледна точка е полезно да спите на лявата страна, тъй като ще отворите средните чакри на любовта и парите: Анахата и Манипура. Ще има повече мотивация в работата и делата, ще станете по-привлекателни за противоположния пол.

Когато спите на дясната страна, енергийните потоци ще се активират в други чакри - Муладхара и Свадхистана. Муладхара е отговорен за свързването с енергийните потоци на Земята и Космоса, за наслада и спокойствие. Свадхистана също така повишава физическата активност и издръжливостта. Ето защо пътуващите и тези, които постоянно шофират, могат да спят на дясната си страна. От гледна точка на здравето спането на дясната страна е малко по-малко полезно, но все пак при спазване на правилата има по-малко натоварване на гръбначния стълб. Необходимо е да издърпате краката си към себе си, за да облекчите натиска върху прешлените.

Не се препоръчва да спите по корем

Тази поза затваря чакрите, а също така има отрицателен ефект върху шийните прешлени. Може да изглежда, че е удобно да спите така, но е по-добре да не правите това. Ако сте принудени да спите така, изберете по-ниска възглавница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Топ 5 флиртуващи съвета, за да привлечете вниманието на избрания

Какво трябва да ядете преди сутрешна тренировка?

Защо повечето хора нямат първа любов?

Кои са знаците, че някой е силно влюбен в нас?

Коя подправка е по-здравословна: риган, розмарин или босилек

Популярни напитки, които предпазват мозъка от заболявания

Ето кои са 4-те най-опасни зодии според астрологията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com