Какво ще се случи, ако пиете чаша ТОПЛА вода ВСЯКА сутрин

16191
Какво ще се случи, ако пиете чаша ТОПЛА вода ВСЯКА сутрин
Снимка: https://pixabay.com

Всички знаем колко е важна добрата хидратация за правилното функциониране на всички системи и органи в тялото ни. Всеки човек има индивидуални ритуали и навици, които са включени е сутришната рутина. Някои започват деня си с чаша кафе, други с чай, а трети залагат просто на чаша вода. Но поинтересували ли сте се по какъв начин влияят на тялото ви тези напитки на гладно? Днес ще ви представим няколко ползи от консумирането на чаша топла вода всяка сутрин на гладно. Опитайте и ще се откажете от всички други навици!

Против преждевременно стареене

Древна китайска рецепта за здраве и дълголетие, която се изпълнява за секунди

Как започва денят ви? Със закуска, с чаша чай или с кафе? Диетолозите препоръчват да започнем деня си с чаша топла вода, която се изпи...

Натрупаните токсини в тялото може да са причина за забързване на процесите на стареене. А топлата вода на гладно може да пречисти тялото от токсините, да регенерира кожните клетки и да подобри еластичността на кожата.

Редуцира болката

Особено ако имате тежки менструални болки, топлата вода ще спомогне за отпускането на стомашните мускули и ще намали появилата се болка. Освен за менструални болки, топлата вода помага и при всякакъв вид спазми.

Спомага за отслабване

Теориите, че топлата вода сутрин на гладно може да помогне за по-бързо отслабване, са верни. Чрез нея се повишава телесната температура, а това от своя страна забързва метаболизма ни. По този начин количеството изгорени калории през дена ще е по-голямо. Топлата вода в комбинация с лимон ще потуши и чувството за глад.

7 добри причини да пиете топла вода на гладно

Внимателните към здравето си знаят за ползите от топлата вода, ако я пиете на гладно. Това елементарно лекарство ще ви помогне да започ...

Полезна за храносмилателната система

Приемът на чаша топла вода на гладно ще задейства по-бързо храносмилателната система. Това е особено полезно при консумацията на по-мазни храни и ще ви бъде от полза, ако след това изпиете чаша топла вода.

Подобрява кръвообращението

Топлата вода пречиства тялото ни от токсини, а това е от полза и за кръвообращението. По този начин се постига и отпускане на мускулите.

Помага при проблеми като запек

Защо водата сутрин е толкова полезна?

Много здравословен навик е да пиете вода сутрин. В крайна сметка тя играе специална роля в човешкия живот. Тя "транспортира" хранителн...

Запекът се появява при проблеми с дейността на червата. Това може да бъде породено и от недостатъчна хидратация и недостиг на вода в организма. За да подобрите перисталтиката на тялото си, започнете да пиете чаша топла вода всяка сутрин на гладно. Ефектът ще усетите почти моментално. 

Полезна при проблеми със съня

Ако сънят ви е некачествен, събуждате се често през нощта и посягате към вратата на хладилника, то пробвайте преди вечеря или по време на хранене да изпиете чаша топла вода. Това ще отпусне тялото и мускулите ви, ще успокои нервната система и ще ви помогне да заспите по-лесно. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-съвместимите зодиакални съвпадения за Стрелец?

Възможно ли е да предозирате с витамини?

Къде отиват мазнините, когато отслабвате?

Бананите: добри или лоши са за нас?

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com