Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме броколи редовно?

6353
Какво ще се случи с тялото ни, ако хапваме броколи редовно?
Снимка: iStock

Ако обичате да хапвате салати, тогава по всяка вероятност може да сложите броколи в тях. И защо не, те са заредени с множество хранителни вещества. Но какво ще се случи, ако ви кажем, че вашите любими броколи може да ви причинят повече вреда, отколкото полза, особено ако ги консумирате ежедневно. Да, дами, броколите имат странични ефекти. 

Броколите влияят върху функционирането на щитовидната жлеза, тъй като те са гойтроген по природа. Те са тези химикали, които потискат функционирането на щитовидната жлеза. Този химикал пречи на йода в тялото ви, поради което щитовидната ви жлеза се увеличава и води до гуша.

5 причини да обичате броколи

Защо е важен умереният прием на броколи?

Една от причините, поради които трябва да избягвате да ядете твърде много броколи, е, че те могат да ви създадат проблеми с движението на червата. Броколите са богати на фибри, което е добре, когато се консумират умерено, но ако ядете твърде много фибри, тогава тялото ви не произвежда толкова много ензими, за да ги смила, и следователно изпитвате дразнене на червата. Има и някои други странични ефекти на броколите. Ако не се готвят правилно, се увеличават изофлавоните, присъстващи в тях, поради което шансовете за исхемичен инсулт се увеличават, особено при жените. Въпреки че трябва да бъдат направени повече изследвания по тази тема, не можем да отречем възможността.

Въпреки че не можете да сте сигурни, че няма да се заразите с болести с възрастта, можете да дадете на тялото си шанс за борба, като напълните диетата си с основните хранителни вещества, от които се нуждае, за да работи на най-високо ниво. Броколите са отличен помощник за поддържане на здравето на вашата система. Доказано е, че растенията от семейство Brassica предпазват от развитието на различни заболявания от рак до диабет и сърдечно-съдови и невродегенеративни заболявания. Смята се, че удивителните ползи за здравето на Brassica се дължат на комбинацията от съдържание на витамини, минерални фибри, антиоксиданти и глюкозинолат.

Хората, приемащи лекарства за разреждане на кръвта обаче, трябва да следят приема на броколи. Според проучването броколите съдържат витамин К и това може да окаже влияние върху ефективността на вашето лекарство. Виждате как тази суперхрана може да бъде супер провал, ако не се яде умерено. 

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Правете това на работа, за да имате повече енергия и да сте по-продуктивни

5 признака, че тялото ви е задръстено с токсини

Кои са "позволените храни" при колит?

Тези зодии със сигурност ще ви предадат

Парене и сълзене на очите: възможни причини и лечение

Как да намалим незабавно кръвната си захар?

Рязко замайване и гадене - причини за възникване

Защо винаги виждам 11:11 на часовника?

Как да разберете каква е вашата любовна съвместимост със съпругата ви?

Митове и истини за здравословното хранене, които всеки трябва да знае

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Полезно