Колко ток харчи един бойлер на месец - колко Ви струва това?

147558
Колко ток харчи един бойлер на месец - колко Ви струва това?
Снимка: iStock

Когато планирате закупуването на бойлер, е важно да обърнете внимание не само на външния вид и цената, но и да вземете предвид консумацията на енергия. Това ще се отрази на цената на електроенергията. При закупуване на бойлер консумацията ще се увеличи и това е неоспоримо, но можете да опитате да го направите минимално, като изберете правилния бойлер. Всичко се взема предвид: обем на устройството, мощност на котела, техническите характеристики. Нека се опитаме да изчислим колко електроенергия консумира бойлерът, как да направим използването на устройството по-евтино.

Консумация

Колко електроенергия консумира един бойлер, влияе ли върху разходите за плащане на електроенергия. Има три вида бойлери:

Ел. бойлер за топла вода. Представлява резервоар с различен обем, с нагревателен елемент вътре. Водата се загрява до определена температура, след което нагревателят се изключва. Процесът се контролира от специален сензор. Когато температурата падне под зададената температура, нагревателят се включва отново и прави температурата до необходимата. Това води до преразход на електричество, ако не използвате навреме загрятата вода и изключите устройството. Гамата от електрически нагреватели с нагревателен елемент е доста обширна.

Проточен бойлер. Устройството няма резервоар. Водата се движи през тръбите, влиза в нагревателя. Преминавайки през него, водата достига необходимата температура. Колко консумира такъв бойлер ще зависи от температурата на входящата вода.

Ако сигналът на рутера ви е слаб, направете това, ще стане два пъти по-силен

Индиректен бойлер. Загряването на водата в резервоара се извършва за сметка на отоплителната система. Може да бъде централно отопление или газов котел. Поради функционалните характеристики на котела, водата в нагревателя остава гореща за дълго време, дори след изключване на основния източник на топлина. Благодарение на допълнителната топлоизолационна система, обемите, консумирани от индиректния котел, са много малки: поради непрякото използване на електроенергия има значителни икономии на разходи.

Чрез изчисления и наблюдения беше установено, че устройствата от проточен тип консумират повече електроенергия, тъй като имат повече мощност. Но от друга страна, поточните системи се включват периодично, докато системите за съхранение се използват постоянно. Мощността на бойлера за съхранение може да бъде различна, така че не можете да ги наречете напълно енергоспестяващи.

Колко килограма се свалят след раждане?

За да направите изчисления, трябва да знаете следните показатели: капацитетът на бойлера, мощността на устройството, консумацията на вода, времето, необходимо за загряване на водата до желаната температура и консумацията на енергия на устройството във ватове.

Консумация на електроенергия

Колко киловата консумира бойлерът на месец?

Консумацията на електроенергия за загряване на вода зависи от много фактори:

  • Температурата на студената вода, влизаща в нагревателя.
  • Топлинна загуба на бойлера.
  • Консумация на вода на ден.
  • Индикаторът за температурата на горещата вода на изхода.

Никога не правете това със сешоара, ще съсипете косата си

Средната температура на студената вода преди да влезе в бойлера варира от пет до десет градуса. Средната топлинна загуба на котела е в диапазона от 0,007 - 0,0011 kW на литър вода. За да разберете колко вода ще се консумира на ден, трябва да разделите консумацията на топла вода на броя на дните в месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как да възстановите обонянието си при хрема?

Кои са най-добрите храни за здраво сърце?

Тези три вкусни плода подобряват качеството на съня

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com