Най-полезните билки за февруари

9009
Най-полезните билки за февруари
Снимка: congerdesign / Pixabay

Февруари е сред последните студени месеци в годината, който изисква внимателна грижа за тялото след дългите студове, кратките дни, липсата на слънчева светлина и изчерпването на запасите от витамини и минерали в организма, съчетани с вирусни и простудни инфекции. Всичко това налага да бъдете особено внимателни към тялото си през февруари, тъй като имунната ви система страда и се нуждае от допълнително обгрижване. Помогнете ѝ да се възстанови с билки, богати на ценни вещества и антиоксиданти, борещи се със свободите радикали.

Най-полезните билки за февруари са:

- Джинджифил

Мощен имуностимулант, който се справя отлично както с превенцията на вирусни заболявания, така и с инфекциите, джинджифилът е лек за месец февруари. Облекчава възпаления в тялото, полезен е за храносмилателната система и е мощен антиоксидант. Може да разчитате на билката и при високо кръвно налягане – проблем, характерен за студа.

Ето кои растения са най-подходящи за укрепване на имунната ни система

В забързаното ежедневие като нашето е от голямо значение да обръщаме голямо внимание на здравето си, за да се опазим от заобикалящите н...

- Босилек

Билката ще ви усмихне в буквалния смисъл на думата. Тя е лек при стрес и нервно напрежение и повишава настроението – нещо, от което се нуждаем особено силно през февруари след дългата и студена зима без слънчева светлина, която често води до депресия при хора, склонни към нея. Босилекът ще повиши настроението ви – точно навреме в очакване на пролетта.

Босилекът се счита и за билката, укрепваща кръвоносните съдове и пазеща от образуване на тромби. В разгара на епидемия от вирус, водещ понякога до тромбоза, босилекът е сред най-препоръчваните билки за февруари.

Ефикасен е и при лошо настроение, депресия, преумора. В ароматерапията се използва за увеличаване на концентрацията, настроението и работоспособността. Помага и за чиста, сияйна и гладка кожа без несъвършенства, каквато ще ви е нужна през пролетта, когато премахнете тежките и дебели дълги дрехи.

- Канела

Билките, които трябва да присъстват в менюто ви, за да сте здрави

Лечението с билки е познато на хората още от древността. От векове е доказано, че употребата им намалява риска от появата на някои забо...

Вкусна и ароматна, тя повишава настроението, държи кръвното налягане под контрол и стопля и тялото, и сърцето. Канелата ще помогне и на диабетиците, тъй като контролира нивата на кръвната захар. Ароматът ѝ е опияняващ и подобрява както настроението, така и всяко сладко ястие, от което се нуждаете през мразовития февруари.

- Куркума

Чудесна е за страдащите от заболявания на опорно-двигателния апарат. Хората с артрит имат периоди на изостряне именно в края на зимата и подобрение през топлите месеци от годината. Куркумата действа противовъзпалително и облекчава болка и скованост в ставите при артрит, ревматоиден артрит, костни заболявания. Куркумата подобрява и състоянието на малките кръвоносни съдове – нещо, което е ценно през студения февруари и е в помощ на страдащите от диабет. Куркумата е богата на антиоксиданти и действа и антибактериално, и противовъзпалително. Укрепвайки имунната ви система, тя ви помага да останете здрави в края на зимата.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои витамини трябва да приемате при афти, кървящи венци и пърхот?

Възможно ли е да се облекчи отока на очите с народни средства?

Топ 4 на най-емоционално нестабилните зодии

Какво можете да направите, за да повишите бързо кръвната си захар?

Кои зодии може да се изправят пред предизвикателства в годината на Сатурн?

Кой празнува на Цветница 2024 - пълен списък

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com