Никой не предполага, но тези неща вкъщи струват МНОГО пари

12409
Никой не предполага, но тези неща вкъщи струват МНОГО пари
Снимка: iStock/Guliver

Стари играчки като видеокасети, Furbies и Nintendos могат да струват много пари. Възможно е обаче да имате много повече „стари“ неща в къщата си, отколкото предполагате, които могат да ви донесат много пари. Една добра причина да почистите тавана и мазето.

1. Стари списания

Много хора трудно изхвърлят стари списания. Може би все пак си е струвало да се пазят през всичките тези години. Списания, които са на десетилетия или са изчерпани, могат да се считат за истински колекционерски предмети. Може би този набор от стари списания все още може да ви осигури добри джобни пари.

2. Ретро мебели

Старите употребявани мебели, които сега е модерно да наричаме „ретро“ могат да струват доста пари. Мебелите, които са били популярни по времето на родителите ви, са много търсени от колекционерите и интериорните дизайнери и декоратори.

3. Стари камери

Ако по шкафовете си пазите стара камера или фотоапарат е време да я извадите. Във вашия дом само събира прах, но много професионални фотографи, издирват ретро модели.

Ето как винаги да избирате най-сладката диня?

Когато става въпрос за избор на диня, всички ние естествено искаме да изберем най-сладкия екземпляр! Динята съдържа високи нива на анти...

4. Книги

Може би сте наследили книги от баби и дядовци преди години и сте ги заровили в кутия неясно къде у дома. Прекарайте известно време да я извадите и разгледате, защото там може да има нещо специално. Например първото издание (1865) на книгата на Луис Карол „Приключенията на Алиса в страната на чудесата“ вече струва около 2 милиона долара. Въпреки че мнозина няма да притежават тази книга, те може да имат други класики или детски книги, които сега струват доста пари.

5. Печати

Преди много деца събираха печати. Колекционерите на марки все още съществуват и са готови да платят солидна сума за редки марки. Потърсете в старата си колекция от марки и разгледайте Ebay. Колекционерът може да плати немалка сума за вашата стара колекция.

6. Бижута

Можете ли все още да използвате слънцезащитния крем от миналата година? Това е отговорът!

Обичаме топлото време през лятото и най-вече когато сме на плажа. Всички прекарваме много време, наслаждавайки се на слънцето и е добре...

Някои бижута са толкова стари, че вече не ви се носят. Ако и вашия случай е такъв, е време да ги подредите и почистите и да потърсите потенциален купувач.

7. Касетки и грамофонни плочи

Грамофони, касетофони и плейъри отново се връщат на мода сред младите хора. Имате ли някъде стара плоча или касета на Бийтълс? Тези реликви струват много пари и има много ентусиасти, които могат да си позволят цената. Касетофонните ленти също са популярни и могат да донесат добра печалба. През 2016 г. касетата с албума The Artist от Prince беше продадена за $ 4117, което е приблизително 3722 евро!

8. Играчки

Вече посочихме, че старите играчки могат да струват много пари, но какво ще кажете за тези, които са по-малко стари? Редки карти Pokémon, например, се продават на много добри цени. Например, специална карта Charizard от 1999 г. наскоро събра почти $ 5000.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-добрите храни за здраво сърце?

Тези три вкусни плода подобряват качеството на съня

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 5 май /валутен калкулатор/

Зодиите, които са невероятно страстни любовници

За какво е полезно да се пие топла вода с лимон?

Смес от сол и захар помага при безсъние

Зелените орехи с мед прочистват организма

От какво се причиняват заболяванията на евстахиевата тръба?

Зодиите, които винаги завиждат на успеха на другите

Рецепта: Невероятния италиански великденски козунак - Коломба

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com