Нуждата от добри онлайн брокери

2582
Нуждата от добри онлайн брокери
Снимка: iStock/Guliver

Преди да говорим за каквото и да било, добре е да уточним какво представлява онлайн брокера. Това е брокер, който работи с клиентите си през интернет, вместо в офис, кантора или очи в очи. Тези, които се включват в онлайн търговията, обикновено имат нужда от съвети и обучения и наемат професионалисти или фирми, за да им помогнат при покупката или продажбата на акции.

Роля на онлайн брокера

Онлайн брокерът действа като връзка между клиента и ценните книжа, които ще се търгуват. Брокерите имат ролята на посредник, за да помогнат на своите клиенти да купуват акции и да продават на други инвеститори. В повечето случаи човек, който наема онлайн брокер, наема фирма, но има и изключения.

Един онлайн брокер изпълнява същата свързваща роля, както и един брокер за тухли и цимент, например, но той никога не се среща с клиентите си лице в лице и изпълняват всички свои задължения в глобалната мрежа. В най-основни линии, определението за онлайн брокер е доставчик на търговия, който предлага достъп до цифрова платформа, за да помогне на своите клиенти да купуват, продават и търгуват акции.

История на онлайн брокерите

В миналото инвеститорите трябвало да се срещнат лично с брокер или да направят поръчките си по телефона. Това значително ограничавало начина, по който хората можели да купуват или търгуват акции.

Първият вариант на платформа за онлайн търговия възниква през 1985 г. и е създадена от Уилям Портър. По-късно той създава E-Trade Securities Inc. през 1991 г.

С течение на годините онлайн търговията нараства значително и се появяват все повече и повече такива платформи. Ако се интересувате от онлайн търговия на акции, вашият брокер ще ви предложи достъп до подходяща за вас платформа.

История на фондовия пазар

Много хора смятат, че Нюйоркската фондова борса е първата, но това не е точно така. Имало е примитивни фондови пазари в древността, но те не приличали на днешните пазари. От самото си създаване Нюйоркската фондова борса остава най-голямата и най-мощната в света. Когато търговците инвестират, те имат достъп до Нюйоркската фондова борса чрез платформи за онлайн търговия.

Какви са предимствата на онлайн брокерите?

Има много предимства от факта, че се използват услугите на онлайн брокерите и че се извършва онлайн търговията като цяло. Когато някой използва онлайн брокерска фирма, той не е обект на пристрастията на традиционните фондови брокери.

Една традиционна онлайн фирма не налага скрита стратегия за инвеститорите. Това означава, че инвеститорът може да персонализира изцяло своя подход за търговия, но той носи пълна отговорност за собствения си успех или провал.

  • Инвеститорът има по-голям контрол върху техния търговски подход. С платформата за онлайн търговия https://www.trusted-broker-reviews.com/bg/може да поемете пълен контрол над вашите сделки и щателно да маневрирате на бойното поле за търговия.
  • Има и много по-високо ниво на удобство. Нещата могат да се променят бързо на фондовия пазар и бързият достъп е от решаващо значение за успеха. Купувате и продавате акции от удобството на собствения си дом или дори в движение. Вече инвеститорите не трябва да планират среща със своя брокер, за да се случат нещата.
  • Онлайн брокерите предлагат набор от инструменти, които ви предоставят необходимата информация за секунди. Наличието на правилната информация на една ръка разстояние е от съществено значение за успешните сделки с акции.
  • Едно от най-големите предимства на онлайн брокерите е цената.
  • Имате достъп до покупката и продажбата на  всякакви акции, които се търгуват на фондовия пазар, което ви отваря обширна визия за дейността.
  • Много онлайн брокери предлагат и достъп до международни акции, което ще ви позволи да увеличите възможностите си, като същевременно оставате в пълен контрол върху решенията, които вземате.
  • Онлайн брокерите предлагат и набор от финансови инструменти, които могат да ви помогнат да защитите крайния резултат. От инструментите за бюджетиране до ипотечните калкулатори има много опции, предлагани от онлайн брокерите.

Защо имате нужда от онлайн брокер?

Повечето хора, които инвестират на фондовия пазар, го правят, защото искат голяма финансова възвръщаемост. За да можете да постигнете финансовите си цели, трябва да можете да идентифицирате най-добрите и перспективни компании на пазара. Разбира се, бихте могли да дадете парите си на традиционен брокер и да го накарате да инвестира вместо вас, но това ви изважда напълно извън контрол, а повечето хора не харесват това.

Ако наистина искате да инвестирате в акции без ограничения, онлайн брокерът е вашият вариант. Няма друг метод, който да позволи да запазите пълен контрол и да имате достъп до акаунта си по всяко време, дори и на мобилния си телефон.

Какво да търсите

Когато избирате онлайн брокер, трябва да имате предвид няколко неща. Правилният избор ще ви даде всички инструменти, от които се нуждаете за успех в търговията, независимо дали сте начинаещ или имате повече опит на пазара. Обмислете следното, когато правите своя избор:

  • Таксите на онлайн брокера трябва да бъдат разумни.
  • Онлайн брокерите трябва да предлагат много инструменти за улеснение на търговията.
  • Трябва да можете да отваряте различни видове инвестиционни сметки.
  • Трябва да имате достъп до финансов съветник, когато е необходимо.

Проучванията са от ключово значение при избора на онлайн брокер. Колкото по-информиран е изборът ви, толкова по-гладко ще продължи процесът.

Изборът на онлайн брокер може да ви помогне да натрупате опит и да подобрите инвестиционната си стратегия. Наличието на редица инструменти и много компании, които търгуват на пазара, е от съществено значение.

Онлайн платформата за търговия ви позволява да имате достъп по всяко време, когато пожелаете. Не е нужно да чакате, за да насрочите среща или да се обадите по телефона на традиционен брокер. Онлайн брокерите ви осигуряват контрол върху вашата финансова съдба и  предлагат всички инструменти, които правят онлайн търговията по-лесна и по-полезна.

Използването на всички технологични възможности за успешна онлайн търговия с акции и съдействието на онлайн брокер видят до успешни и удовлетворяващи сделки. Хубаво е и да разполагате с достатъчно професионална литература за извършване на онлайн търговия с акции, за да усвоите и най-големите тънкости. Финансовите пазари са едни от най-бързо променящите се, а това изисква добра подготовка, бърза мисъл, смели решения и отличен онлайн брокер.

Ако разполагате с цялата ви необходима информация за търговия и брокери на една страница, определено ще се чувствате значително по-сигурни и улеснени, а сделките ви ще са повече от успешни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

"Мързеливото око" може да е симптом на сериозни здравословни проблеми

5 домашни средства, с които ще забравите за вредителите по цветята

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Тези две добавки НЕ трябва да се комбинират, защото могат да доведат до анемия

Лекар: 3 лесни начина, с които да спрете нощното уриниране

Фитнес треньор: Тези 4 храни блокират отслабването

Трикове, с които да засилите метаболизма си на 30, 40, 50 и 60 години

Зодиите, които не могат да крият емоциите си

Най-добрите плодове за лечение на затлъстял черен дроб

Къде отслабваме първо, когато губим тегло?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com