Пчелният продукт, който лекува кожни заболявания, алергии и екземи

12197
Пчелният продукт, който лекува кожни заболявания, алергии и екземи
Снимка: Pixabay

Пчелният восък е секрет на пчелните жлези. Той се използва за изграждане на пити и майки, за запечатване на клетките с мед и за запечатване на гнездото, така че има защитни свойства и действа като бариера срещу бактерии и външни агенти. 
Пчелният восък има много ценни за здравето свойства и се използва от 4000 години. Вижте дали той помага и при вашите заболявания. 

Пчелен восък - какво трябва да знаете за него?

Пчелният восък показва най-пълно своите прекрасни свойства в козметичната, медицинската и дерматологичната индустрия. Той се използва за лечение на кожни заболявания, алергии и екземи. За медицински цели се използва предимно жълт восък, който се образува от пити. 
Консистенцията на естествения пчелен восък е компактна и леко мазна, а под въздействието на температурата той се превръща в пластична маса, поради което се използва за производството на кремове за мазане, червила, пластири, превръзки, свещички, сапуни и свещи и др.   

Не е за вярване какви чудеса с кожата прави ПЧЕЛНИЯТ восък

Здравни свойства на пчелния восък 

В дерматологията пчелният восък се използва като естествен антимикробен, противовъзпалителен агент за лечение на изгаряния, язви и рани. Освен това той предпазва кожата от изсушаване, като същевременно я прави еластична и стегната. Пчелният восък е полезен в борбата с акнето, псориазиса и пърхота. Използва се за лечение на дерматит при бебетата, абсцеси и циреи и слънчеви изгаряния.

Пчелният восък като естествен антибиотик за кожата

Съдържащият се във восъка хризин има антибиотично действие, а флавоноидите имат противовъзпалително, антибактериално и противогъбично действие. Скваленът има защитни свойства. Той е и източник на витамин А, който подобрява външния вид на кожата. Съдържащите се в него мастни алкохоли и свободни мастни киселини имат стимулиращ ефект върху заздравяването на рани и успокояват раздразненията. 

Колко много може да помогне на здравето ви пчелния восък!

Пчелен восък - за какво да внимаваме?

Доскоро лечението с пчелни продукти се считаше за част от народната медицина. В днешно време допълнителни научни изследвания потвърждават лечебните свойства на продуктите от пчелния кошер. 
Пчелният восък се използва външно, като вещество, нанасяно върху кожата. Той не е подходящ за ядене, но когато се консумира, е безвреден и човешкият организъм може да го отделя без проблеми; пчелният восък, ако е добит по устойчив начин, е напълно естествен и органичен продукт. 

Когато се добави към мехлем или крем, вече не са необходими изкуствени консерванти, за да се гарантира, че продуктът запазва свойствата си за дълго време.  

Когато купувате пчелен восък или продукти с пчелен восък в състава, уверете се, че той идва от добър източник. Това е така, защото той е продукт, който често се фалшифицира, при което естествените восъци се смесват с животински мазнини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

3 скрити признака, че черният ви дроб не работи правилно

7 неподозирани признака, които показват диабет

Списък на храните, които съсипват мозъка

Полезно ли е всеки ден да консумирате зехтин?

От косопад до кървене на венците: Симптоми, които показват, че имате недостиг на важни витамини

Косопад от стрес: как, защо, какво да направим?

Болки на гладно: причини и как да се справим с неприятните усещания

Какво се случва с тялото ви, ако ядете по 10 яйца всеки ден?

Защо понякога се появява кашлица след хранене?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com