Подходящи прически според лицето

50685
Подходящи прически според лицето
Снимка: Thinkstock/Guliver

Коя прическа е най-подходяща според формата на лицето ви? Предлагаме ви да научите повече за различните видове форма на лице и подходящите прически за тях.

1. Овални лица

Характерното при тях е, че веждите, скулите и челюстите са на една линия. Лицето е с леко издължена форма. Когато контурите на веждите, скулите и челюстта имат по-ясно изражение, тогава лицето ни напомня повечко на правоъгълник. Тези две форми (овална и правоъгълна) са много близки. Овалното лице е смятано за лицето, на което почти всяка прическа отива.

Подходящи прически:

Чудесен избор е карето с дължина до линията на челюстта. Чрез него лицето става по-изразително. Друг добър вариант е права коса с малък обем в долната част.

Прическа, която също се смята за подходяща за овалното лице, е т. нар. лоб, където косата е начупена. Обикновено тази прическа е с дължина до ключиците. Лобът прави контурите по-ясно изразени и подчертава скулите.

Дългите, леко прибрани встрани бретони също подхождат на тази форма на лицето.

2. Кръгли лица

Тук ширината и дължината на лицето са почти еднакви. Контурите и чертите са меки.

Подходящи прически:

Ако лицето ви е квадратно и косата права, интересен вариант е пикси прическа на пластове. Тази прическа подчертава ясно очите, придава острота на контурите и издължава лицето. Подобен ефект би имало и с прическа боб, като при нея изберете дължина на косата до горната част на раменете. Този вариант също ще издължи лицето ви. 

Ако предпочитате да имате по-силно изразени контури, изберете и по-дълга коса, стига да успеете да направите дискретните пластове около челюстта. Буклите са прекрасен вариант, за да добавите акцент.

3. Сърцевидни лица

Тези лица са с по-ясно изразени скули, тесни челюсти и около веждите са по-широки. При тях преобладават прическите с бретон или такива с акцент около брадичката, защото по този начин се отвлича вниманието от широкото чело.

Каква прическа подхожда на твоята зодия

Каква прическа да изберете за новия си имидж може да се определи по много критерии. Един от тях се оказва Зодиака. Какви прически по з...

Подходящи прически:

Прическа с дължина до раменете е подходяща за правата коса. Дълъг бретон на етажи или пластове около челюстта придават интересен акцент в косата. За чупливи коси подходяща прическа е по-дългата коса с бретон до веждите. Желателно е бретонът да бъде изтънен в края, за да не се затваря лицето съвсем.

4. Квадратни лица

При тях, както и при кръглите лица, ширината и дължината са почти еднакви. Единствената разлика е, че при квадратните лице имаме много по-ясно изразени контури. Често изглеждат по-грубовати, понеже лицето е по-малко, т.е. налага се смекчаване на чертите както с прическата, така и с грима.

Подходящи прически:

Модните тенденции в цвета на косите, по които всички полудяха

Нов сезон, нова визия! Тази година цветовете в косите са изключително есенни, цветни и пъстри. Ето кои са багрите, по които всички жени...

Най-подходящи прически при този вид лица са с дължина над ключиците, като краищата са леко изтънени и изсветлени. Прическа с дълъг, прибран леко настрани бретон също е много секси и придава на контурите по-голяма женственост. 

5. Триъгълни лица

При тези лица се наблюдава по-широка челюст, а скулите и челото са по-тесни.

Подходящи прически:

Прическата боб е най-подходящата. При нея косата отзад е по-къса и по-дълга отпред. По този начин оптически се стеснява челюстта. За по-смелите има вариант с дълга коса и плътен бретон, който добавя акцент на челото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Какво да правите, ако имате запушено ухо от хрема?

Топка на стъпалото на крака: колко опасна е и как да се отървете от нея

Какво да правите, ако в окото ви се спука кръвоносен съд?

4 причини за кървене от ушите

Експерт разкри защо боли костта зад ухото?

Какво да направите, ако лицето ви е подуто или подпухнало?

5 причини за болки в слабините

Защо се натрупва течност в белите дробове?

Болезнено небце в устата: каква е причината и как да го лекуваме

Какво означава да имате висока кръвна захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com