Прочети това, преди да си купиш електрическа четка за зъби

17425
Прочети това, преди да си купиш електрическа четка за зъби
Снимка: iStock/Guliver

Кариес, зъбна плака, кървене на венците. Тези и други заболявания на зъбите веднага ще се появят, ако пренебрегнете хигиената си. Въпреки това, този, който последователно и добросъвестно се грижи за устната кухина, може да предотврати заболяването.

Ефективността на превенцията до голяма степен зависи от това колко добре сте избрали средствата за почистване на зъбите и венците. В огромния списък с продукти за хигиена на устната кухина електрическите четки за зъби трябва да бъдат изтъкнати. Те са спечелили много популярност. В края на краищата те вършат цялата работа вместо човека. Но не само. Те премахват плаката ефективно, дори и да се е натрупала в труднодостъпни райони.

Плюсове на електрическа четка за зъби:

1. Електрическата четка намалява наполовина времето, необходимо за хигиена на зъбите. Продължителността на процедурата се контролира лесно. В крайна сметка много модели имат таймер. Той, щом изминат две минути, дава сигнал, че препоръчаното време за почистване е приключило.

Какво ще се случи със зъбите ви, ако не сменяте често четката си?

Учени от Манчестърския университет се заели да разберат какво ще се случи, ако не сменяме четката за зъби на всеки три месеца. Оказало...

2. Многобройни проучвания показват, че електрическата четка за зъби прави хигиената на устната кухина по-ефективна също и в труднодостъпни места.

3. За да се отървете от плаката, не са необходими усилия и това, разбира се, е предимство за човек с ограничена подвижност, има фрактури, мускулна атрофия.

4. Електрическите четки за зъби предлагат широка гама от приставки.

Основното им предимство е, че те спестяват време. За да измиете правилно зъбите си с обикновена четка, ще са необходими поне пет минути. С електрическа четка ще ви отнеме минута и половина.

Всеки, който има корони, брекети, фасети и други ортопедични конструкции, също може свободно да използва електрически четки. Всеки ултразвуков модел е подходящ за тях. Устната кухина се почиства преди всичко благодарение на пастата. Трябва, обаче, да се вземе предвид и ефектът от ултразвука, който е смъртоносен за микробите.

Ужасяващите последици от нередовното миене на зъби

На всеки е известен здравословният минимум от миене на зъбите два пъти дневно. Срамната тайна на много хора обаче е, че пропускат таз...

Внимателен трябва да е избора на електрическа четка за зъби за всеки, който има определени зъбни проблеми. За тези, които са чувствителни към студена храна, може да се препоръча четка с мека четина. Спомнете си, че ултразвуковото устройство може да навреди само на някой, който има пейсмейкър, кървене на венците, както и на бременни жени.

Зъболекарите не препоръчват електрическа четка за тези, на които е премахнат тумор в устната кухина или имат повишена подвижност на зъбите.

Още по-добре, попитайте вашия зъболекар за най-подходящия модел. И попитайте как да го използвате правилно.

Когато избирате електрическа четка за първи път,  разумно е да закупите модел с няколко скоростни режима. Тогава можете да свикнете с почистването и няма да чувствате дискомфорт.

Никога не мийте зъбите си с електрически уред всеки ден, още по-малко два пъти на ден. Използвайте най-простата механична четка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com