Спасение от главоболие, открито в древната практика

2976
Спасение от главоболие, открито в древната практика
Снимка: iStock

Хората, които страдат от главоболие, причинено от напрежение, могат да намерят облекчение в древна китайска практика. Говорим за акупунктура, която някои смятат за псевдонаука, а други за алтернативна медицина. Установено е, че тази практика помага при случайни пристъпи, но е най-ефективна при хронична болка.

Тензионното главоболие е характерно с това, че не е свързано с някакво допълнително заболяване. То включва усет за натиск или стягане на главата от двете страни. Хроничната болка се класифицира, ако се появява най-малко 15 дни в месеца.

След два месеца лечение акупунктурата може да облекчи хроничното главоболие за най-малко осем месеца. Това твърди авторът на изследването, професор в Университета по традиционна китайска медицина в Чънду, д-р Ин Ли.

6 навика, за които не предполагате, че предизвикват главоболие

Ying Li и неговият изследователски екип анализираха ефектите от 20 сесии на "истинска" или повърхностна акупунктура върху 218 души. Участниците са страдали от хронично главоболие средно 11 години. Имали са пристъпи поне 22 дни месечно. Изследването е било публикувано в Американската академия по неврология .

„Истинското“ лечение с акупунктура представлява поставяне на игла на дълбочина от 12,5 до 20 mm в тялото, за да се предизвика полазване на тръпки, изтръпване или усещане за тежест. При повърхностно лечение се използват същите точки, но иглите се вкарват на дълбочина само два милиметра.

Проучването е установило, че 68% от тези, които са получили "истинска" акупунктура, и 50% от участниците, които са били лекувани с повърхностна акупунктура, съобщават за намаляване на броя на дните с главоболие на месец поне наполовина. Затова специалистите смятат, че тази древна практика може да се разглежда като един от вариантите за подобряване на състоянието при хронично главоболие. В същото време те отбелязват важността на намирането на добър специалист.

Ето че можете да се справите с главоболието не само с помощта на хапчета. Невролог назова два начина, които могат да подобрят състоянието.

Напитката, която ще ви избави от главоболието за минути

Ясно е, че най-честата причина за главоболие е лошото кръвообращение. При такова нарушение обикновено се изписват лекарства, които подобряват кръвообращението. Независимо от това, можете да постигнете желания ефект, ако капнете специални масла в ушната мида.

Вие сами можете да използвате например камфорово масло. Можете да капнете няколко капки в ухото и да поставите памучен тампон. Тази прекрасна процедура също активира мозъчното кръвообращение. Ако човек има главоболие и иска да се отърве от болката, тогава този метод трябва да помогне.

Друг начин да се отървете от него или поне да намалите интензивността му е масажът на ушите, допълва неврологът. Според него трябва да направите това с длан - затворете ухото си напълно, натиснете леко и бавно правете кръгови движения. Орлов обясни, че това ще създаде повишено налягане, което е полезно за подобряване на кръвообращението и облекчаване на главоболието.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com