Стартира седмото издание на ИКЕА „Вълшебен конкурс“

1791
Стартира седмото издание на ИКЕА „Вълшебен конкурс“
Снимка: IKEA

ИКЕА обяви старта на ежегодния конкурс за детска рисунка, чрез който въображаемите приятели на малките художници могат да „оживеят“ в плюш колекцията SAGOSKATT. „Вълшебен конкурс 7“ е част от глобалната кампания „Ела да играем“, насочена към деца и възрастни, която стимулира творчеството чрез повече забавления и игри в ежедневието ни.

Всяко дете от 1 до 12 г. може да се включи с рисунка на своя въображаем приятел от 1-22 ноември на сайта ikeaplay.bg. Трима от малките творци, събрали най-много гласове на сайта, и още 12, избрани от специално жури, ще бъдат финалистите от страната ни. Техните рисунки ще бъдат изпратени в ИКЕА Швеция, където измежду участници от целия свят, шест героя ще бъдат произведени като плюшени играчки и ще бъдат налични през следващата година във всички магазини на ИКЕА в цял свят.

Тази година в журито ще се включат Богдана Трифонова – радио и телевизионен водещ, Александра Димитрова– художник-дизайнер и педагог в детски научен център „Музейко“, д-р Джейн Муита – представител на УНИЦЕФ за България и Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

ИКЕА премахва от асортимента си алкалните батерии за еднократна употреба до 2021

ИКЕА обяви, че започва да ограничава производството и продажбата на алкални батерии с тенденцията да предлага все повече акумулаторни т...

Шестте въображаеми герои-победители от миналогодишния конкурс са вече произведени и са част от колекцията плюшени играчки SAGOSKATT. Традиционен партньор на кампанията в България ще е УНИЦЕФ, а всички приходи от продажбите на играчките ще отидат в полза на програмата срещу насилието в училище „Стъпки заедно“.

„Кампанията „Ела да играем“ не е просто краткотраен проект на ИКЕА, а целогодишно движение, зад което заставаме от години. Чрез нея ние целим да запалим малки и големи да играят повече, тъй като това е незаменима човешка потребност. Играта ни помага да творим, да общуваме, да преоткриваме света около нас, да разпускаме и да се зареждаме с позитивни емоции. Всичко, разбира се, придобива още по-голям смисъл, когато е обвързано с кауза. ИКЕА България подкрепя програмата на УНИЦЕФ за сигурна училищна среда и превенция на тормоза и насилието. За нас е важно децата да се чувстват сигурни, да споделят своите идеи и да растат и учат в подкрепяща среда“, сподели Мая Велянова, мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА.

До края на годината ИКЕА ще изненада посетителите в магазините си с поредица от весели предизвикателства като играта „Открий 10-те разлики“ или „Раздвижи се с Мечо-треньор“, защото освен за забавление, игрите са идеални за развиване на въображението и изграждане на позитивни емоционални връзки в семейството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com