Тайни функции на смартфона, които може да използвате на момента

52314
Тайни функции на смартфона, които може да използвате на момента
Снимка: Erik Lucatero / Pixabay

Всички сме опитни потребители на смартфони. Въпреки това, няма как да знаем повечето трикове и съвети, свързани с употребата на тези устройства, тъй като те стават все по-функционални. Вижте няколко полезни съвета, които могат да ви помогнат да извлечете максимална полза от мобилния телефон.

1. Блокиране на реклами

Най-добрият начин за блокиране на рекламите в телефона е да преминете на "самолетен режим". Той работи чудесно както за iOS, така и за Android. Въпреки че този режим е включен, вие няма да може да осъществявате контакти.

2. Пароли за Wi-Fi

Всеки път, когато се свързвате с нов Wi-Fi, вашият мобилен телефон запаметява паролата. Но вместо цифри, на екрана се появяват точки. Android разполага с приложение, което може да ви помогне да видите всички пароли на Wi-Fi, които някога са били въведени. То е полезно, когато искате да си спомните "тайния код", за да го използвайте върху друго устройство или да го споделите с приятели.

3. Отговор на пропуснати повиквания

Ако имате пропуснато повикване на вашия iPhone, може да отговорите със съобщение, което да изпратите само с едно докосване. Но също така е възможно да създадете свое собствено. Отворете "Настройки", изберете "Отговори със съобщение" и създайте вашето.

4. "Режим на гост" за Android

Ако не искате друг човек да има достъп до вашите лични данни, докато използва телефона ви, може да преминете в "режим на гост". За да го включите, трябва да докоснете иконата User (Потребител) в горния десен ъгъл на панела за бързи настрой. След това преминете към Guest (Гост).

5. Тайни кодове

Може да скриете номера на вашия мобилен телефон (за iPhone) при осъществяване на изходящо обаждане. Просто трябва да използвате следните кодове: *#31# за всички обаждания и #31# за конкретно обаждане. Въведете ги преди изписване на телефонния номер, с който искате да се свържете.

6. Аудио таймер за iOS

Тази функция е подходяща за хора, които харесват аудио книгите и обичат да слушат музика преди заспиване. Може да настроите таймера за изключване на звука. Отидете на Timer (Таймер) и определете неговата дължина. Докоснете When Timer Ends (време за спиране на таймера) и изберете Stop Playing (спиране на възпроизвеждането) в долната част. След това Set (задаване) и стартирайте таймера.

7. Правене на снимка по време на видеозаснемане

Не спирайте заснемането на видео с вашия iPhone, ако едновременно с това искате да направите снимка. Просто натиснете бутона на екрана, който се намира в долния десен ъгъл.

8. Моментално споделяне на съдържанието

Ще забравите за жегата вкъщи, ако направите това

А ако ви кажа, че яденето на супа през лятото не е истинска лудост, а освежаващ и лек вариант за обяд? По-долу са представени 10 фантас...

Лесно може да споделите съдържанието от екрана на вашето мобилно устройство (за Android) с друго, като ги допрете. За да направите това, докоснете иконата за споделяне на всяко приложение. Изберете Android beam от списъка с опции и просто прикрепете устройства едно до друго с гръб.

9. Мишка и клавиатура

Android поддържа опции за използване на мишки и клавиатури. Това може да ви бъде от полза, ако вашият дисплей е повреден или просто трябва да въведете голямо количество текст. Всичко, от което се нуждаете, е да прикрепите мишката или клавиатурата към телефона чрез подвижен USB кабел.

10. Заключване на екрана с времева парола

Screen Lock — Time Password е приложение за Android, което превръща текущото време на вашия телефон в парола за заключване на екрана. Така че тя се променя постоянно и няма нужда да се притеснявате, ако някой вече я е научил.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 март /валутен калкулатор/

Най-добрите съвети срещу пролетната умора (ВИДЕО)

4 полезни продукта за „изяждане“ на стреса: Те ще възстановят тялото, без да увеличават теглото ви

Топ 5 чайове за подобряване работата на белите дробове

Тези зодии имат магически лечебни сили

Екстракт от спанак: ефективна добавка за отслабване или пък не?

Естествен детокс: 6 храни, които ще прочистят тялото ви

Зодиите с изключителна харизма, които са истински съкровища

Вредна ли е фруктозата - каква е изненадващата истина?

4 зодиакални знака, които са Червен флаг - внимавайте с тях!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com