Топ 5 на най-полезните стайни цветя, които всеки трябва да има у дома

53158
Топ 5 на най-полезните стайни цветя, които всеки трябва да има у дома
Снимка: Pexels / Skylar Kang

Обикновено отглеждаме стайните цветя за красота. Но всъщност някои от тях са много полезни за хората. Представяме ви 5 от най-полезните за чистотата на въздуха в дома ни стайни цветя.

Английски бръшлян

Макар да е доста капризен за отглеждане, бръшлянът е шампион сред стайните растения по поглъщане на въглероден диоксид. Но това не е всичко: това растение има в „арсенала“ си още едно важно и рядко свойство: то е натурален сорбент и пречиства от въздуха от тежки метали, токсини, формалдехид.

Английски бръшлян

Това растение е много полезно за хора, които живеят на ниски етажи край големи шосета и магистрали, както и за хора, които работят в полуподземни помещения.

Тръстикова палма

Тръстиковата палма ще ви е благодарна, ако я сложите на място в дома си, където да влиза само малко слънце. Палмата доста добре пречиства въздуха, като съвсем не е нужно да я поливате често (съобразявайте влажността на въздуха). Ако се притеснявате за температурата, при която я отглеждате, можете да сте спокойни – издържа и под нулата.

Тръстикова палма

7 съвета за отглеждане на рози в саксия

Розата е царицата на цветята и прави всяка градина по-красива и магична. Ако обаче не разполагате с двор, където да си посадите, винаги...

Тръстиковата палма е сред най-успешно справящите се с бензена във въздуха растения, като е важно горният слой на почвата да е свободен, защото така се повишават пречистващите качества на растението.

Спатифилум

Това аристократично красиво цвете не се притеснява от „черната“ работа в дома ви. Спатифилумът се бори безпощадно с промишлени и битови токсини. В неговите възможности е „поглъщането“ на парите на ацетона, бензола, различни видове спирт, амоняк.

Добре е да вземете спатифилум в нов дом или след ремонт. Нито едно растение не може да се мери с него в борбата с химикатите.

Рапис

След такова подхранване, стайните растения растат като луди

Преди година моите саксийни цветя почти не цъфтяха, а някои дори започнаха да умират. Харесвам много моите зелени домашни любимци и да ...

Раписът е изящно растение, което не само пречиства въздуха от вредни примеси, но и го насища с важни минерали и соли, които действат благоприятно на дихателната система на човека.

Чудесно решение за домовете на хора, които страдат от бронхиална астма, белодробни проблеми или сърдечни заболявания. За това растение се смята, че прекрасно успокоява нервите.

Фикус

Фикусът пречиства доста ефикасно въздуха и го освежава. Има и една особеност: практически не предизвиква алергични реакции.

Особено е подходящ за спални, тъй като изработва биоактивни вещества, които помагат на човека да се наспива добре и да се събужда бодър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com