Учени: Не гответе с вода от чешмата преди да направите това с нея

9216
Учени: Не гответе с вода от чешмата преди да направите това с нея
Снимка: Pixabay

Когато използвате овлажнител, устройство за изплакване на носа, изпарител или кутии за контактни лещи, шансовете са, че пълните тези устройства с чешмяна вода. Сега изследванията показват, че това може да не е най-безопасното нещо. Може дори да е опасно за вас да използвате чешмяна вода във вашите медицински изделия.

Проучване

CDC, Центровете за контрол и превенция на заболяванията, публикува проучване в списанието Emerging Infectious Diseases. Изследователите установяват, че една трета от хиляда анкетирани хора вярват, че чешмяната вода не съдържа бактерии. И повече от половината от анкетираните казаха, че тази чешмяна вода може безопасно да се използва в медицински изделия. Ето защо CDC иска да информира хората за опасностите от използването на чешмяна вода в техните медицински устройства. Шана Мико, служител на службата за епидемично разузнаване в Центровете за контрол и превенция на заболяванията, каза пред Health: „Тази информация няма за цел да плаши някого или да накара хората да почувстват, че тяхната чешмяна вода не е безопасна за пиене, готвене или къпане. Ние просто искаме хората да знаят, че има естествени патогени, които съществуват в околната среда и те си проправят път в нашите тръби.“

Спрете да го слагате в микровълновата! Готвач каза как за секунди размеква маслото

Микроорганизми

Водата от чешмата в САЩ е напълно безопасна за използване. Когато го използвате за пиене, къпане или готвене, т.е. Но все още има определени микроорганизми, които остават във водата. И може да не е безопасно да се вдишват тези микроорганизми. Или да ги накарате да влязат в пряк контакт с вътрешността на тялото ви. Опасността от патогените зависи от възрастта, здравето или вида на устройството. Анастасия Василишин, клиничен асистент по инфекциозни заболявания в Мичиганската медицина в Ан Арбър, обяснява: „Всяко устройство, което ще духа или насочва вода директно в тялото ви, е от по-голямо безпокойство, отколкото устройство като овлажнител, което действа в една стая или в цяла къща.” 

Според Health 120 000 хоспитализации и 7 000 смъртни случая са причинени от тези микроорганизми. Количеството патогени във вашата чешмяна вода зависи от начина, по който се третира водата ви. Но също и от местоположението, в което се намирате, и възрастта на тръбопровода. Мико обяснява: „Много тръбопроводи в САЩ са на повече от 50 години. Когато постоянно пускате вода през тези тръби, ще имате естествено натрупване на патогени, които естествено живеят в околната среда и за съжаление повечето патогени могат да се адаптират и да се развиват. Наистина се нуждаем от повече изследвания, за да разберем какво означава това за нас в бъдеще.“

Можете да си направите цял буркан домашна майонеза за 30 секунди 

Решение

За щастие има решение. Ако кипнете водата от чешмата за една минута (когато живеете под 6500 фута) или три минути, когато живеете на по-висока надморска височина, можете да убиете микроорганизмите, живеещи във водата. След преваряване на водата можете спокойно да я използвате във вашите медицински изделия. Ако не се чувствате сигурни в това, винаги можете да се свържете с медицински специалист, който да ви помогне да го разберете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Как да се справим с натрапчивите мисли, които ни обземат понякога?

Без препарати: Ето как за секунди да отпушите канала на мивката

Не сте предполагали: Тези ежедневни навици предизвикват астматични пристъпи

Без лекарства: Трикове, с които да смъкнете високото кръвно

Гинеколог: 11 банални правила за интимна хигиена, които всички момичета забравят

Червени флагове: 5 знака, че едно момиче може да загуби интерес

Месечни нумерологични прогнози за май 2024 г

Кои са 4-те знака, че той е привлечен от вас

Топ 4 на най-дразнещите зодии през 2024 г.

Всичко, което трябва да знаете за хипогликемията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com