Защо е важно да ядем ХЛЯБ редовно?

37164
Защо е важно да ядем ХЛЯБ редовно?
Снимка: iStock

Несъзнателно, когато се заемем със задачата да отслабваме, първото, което изключваме от менюто си, това е хлябът. Не си даваме сметка обаче, че не той е единственият виновник за трупането на килограми. Има много други храни, които ни пречат да постигнем целта си.

Според специалисти и диетолози е огромна грешка човек да си забранява напълно тестеното изделие, защото то е много полезно за организма ни. Тук обаче става въпрос за качествен хляб, който можем да си купим от доказана пекарна или сами да си приготвим, а не такъв, при направата на който са използвани редица набухватели, оцветители и консерванти.

Защо НЕ трябва да се отказваме от хляба?

Паднаха 6 мита за това кой хляб е по-здравословен

По въпроса с консумацията на хляб мненията са противоречиви. Според някои не трябва да хапваме хляб, други препоръчват здравословни тип...

Благодарение на хляба ние доставяме на организма си ценни растителни белтъчини. Това изделие е източник на витамини от групата B. То е и доставчик на растителни влакнини.

Малцина се замислят, но именно чрез хляба си набавяме куп полезни вещества – магнезий, калций, калий, желязо, фосфор и други. Тях няма да ги откриете в белия хляб, а единствено в пълнозърнестия и онези изделия, приготвени от покълнали зърна.

Ако все пак вземете кардинално решение да изключите хляба от менюто си, веднага ще усетите промяната в емоционалното си състояние. Ще станете много по-раздразнителни и избухливи. Силата и енергията рязко ще спаднат.

Ползите от това да си приготвяш хляба у дома

Защо да поставим хляба под течаща вода, ако не искаме да го хвърляме

Сигурно и на вас ви се е случвало да купите повече хляб, отколкото успявате да консумирате. Причината за това може да са гости, които о...

В пълнозърнестите изделия се съдържа витамин B, който изпълнява ролята на регулатор на функциите на нервната система и ни предпазва от стрес.

Има и други неприятни последици, на които ще се натъкнем, ако категорично си забраним консумацията на хляб. Възможно е да се появят проблеми със стомаха, тъй като в хлебните изделия има много влакнини.

В пшеничните продукти се съдържат и много полезни аминокиселини, грижещи се за състоянието на кожата на лицето. Ако спрете да ги приемате, много вероятно да усетите разлика и в това.

Яжте пълнозърнест хляб, когато сте на диета. Приемайте го в разумни количества, но не се отказвайте от него, защото тези изделия са наистина полезни и доставят на организма ни куп вещества, подпомагащи правилното му функциониране!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Учени: 18 лесни тайни за по-добър сън, които да изпробвате още днес

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Има ли дневна доза захар, която да не преминаваме?

Каква дневна доза калций е полезна за нашия организъм?

Какво първо да направим при разтегнат мускул

Дневна доза: колко сурови бадеми най-много да ядем?

Топъл или студен компрес помага повече при болки в коляното

7 ТОП съвета за успешна първа среща

Какво е сорбитол? Ползи, употреби и странични ефекти

Без болка: Как да премахнете мазолите по краката си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com