126 възпитателни дела са образувани през 2015 г. във Варна

1700
126 възпитателни дела са образувани през 2015 г. във Варна
Снимка: Thinkstock

126 възпитателни дела са образувани през 2015 година срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Варна. Това стана ясно по време на пресконференция на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

По данни на Тодор Иванов, зам. –кмет на Варна и председател на комисията, в сравнение с предходната година се наблюдава леко увеличение на възпитателните дела, като за 2014 г. те са 118. Възпитателните дела обхващат 145 деца, като от тях 51 малолетни деца от 8 до 13 години. 94 непълнолетни са на възраст от 14 до 17 години, а за 2014 г. са 79 непълнолетни. По обобщените данни при 11 деца е налице повторна проява, т.е. с повече от едно възпитателно дело. Съставени са 3 възпитателни дела по институции. От прокуратура са 121 дела или 97% от всички, а от полицията предложенията за образуване на възпитателни дела са 5.

Варненци не искат коли в Морската градина, съдът обаче постанови обратното

Пред сградата на Варненския административен съд варненци организираха протест срещу решението на ВАС за допускане на леки автомобили в ...

Според Тодор Иванов, превесът на предложенията от прокуратурата определя проявите като деяния, съставляващи престъпления. 119 дела са за извършени престъпления, допълни Тодор Иванов. Кражбите съставляват повече от половината извършени престъпления, които са 63. Следващи по честота са нанесените телесни повреди, за които са образувани 19 дела, както и тези, свързани с наркотици, които са 17. При другите се наблюдават хулигански прояви и унищожаване на имущество.

През 2015 г. няма тежки престъпления срещу личността, каза още Тодор Иванов. 4 дела са за бягства от дома, а други 3 са за извършени административни нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com