22 и 25 години затвор за двама убили бездомник във Варна

1409
22 и 25 години затвор за двама убили бездомник във Варна
Снимка: БГНЕС

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд осъди на 25 години лишаване от свобода 37-годишния Николай Цанев, който при условията на опасен рецидив като съизвършители с 53-годишния Красимир Димитров убиха по особено мъчителен начин и с особена жестокост бездомника К.Костадинов.

Присъдата на Димитров е 22 години лишаване от свобода, а двамата ще изтърпяват наложените им наказания при първоначално строг режим, съобщиха от прокуратурата.

Варна и София са най-евтините дестинации в Европа

Варна е най-евтина крайморска дестинация в Европа. В морската столица на България туристите могат да похарчат средно 67 долара за нощув...

На неустановена дата в периода от февруари до 22 март 2015 год. двамата влезли в изоставено помещение в кв. „Чайка“ във Варна, обитавано от жертвата, с когото се познавали, тъй като и тримата живеели като бездомници. Нанесли му побой с ритници и юмруци, а Цанев дори скачал върху гърдите и главата на жертвата. Причина за жестокия побой върху Костадинов били обвиненията срещу него, отправени от двамата, че ги е напълнил с въшки. Това се случило по време на нощуване при Костадинов по-рано.

След като нанесли побой над бездомника, двамата напуснали помещението. После изхвърлили дрехите и обувките си, по които имало следи от кръвта на убития мъж. Няколко дни по-късно подсъдимият Красимир Димитров отишъл да провери дали Костадинов не е мъртъв. От страх, че е оставил следи, 53-годишният Димитров изхвърлил в контейнер част от вещите на убития. Тялото на убития мъж било случайно открито от други бездомници на 22 март 2015 г.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com