Арт галерия LE PAPILLON представя Николай Стоев със "Сънища"

29373
Снимки:

Арт галерия Le Papillon има удоволствието да Ви представи добре познатият, не само на варненската публика, художник Николай Стоев със самостоятелна изложба, очаквана с нетърпение от неговите почитатели. От 20 август до 16 септември 2015 г. ще можем да съпреживеем неговия приказен свят, представен чрез най-новите му живописни платна, обединени от темата „Сънища“.

Много интересен автор и изключителен професионалист, Николай Стоев съчетава в картините си ярък живописен талант с необятна фантазия допълнени от безпогрешен усет за ритъм и баланс в композициите. Сюжетите на платната му са приказка, с която омайва емоционално зрителя не само като истории. Приканва го да потегли из уникалния свят на твореца, пресъздаден в характерния за него стил и фино чувство за хумор, но и чрез прецизната си детайлна техника. Художникът се стреми да рисува онова, което е не само отвъд видимото и съществува само в сънищата и мечтите, но и човешки стари истории, засягащи вечни теми от битието и състоянието на щастие. Всичко в картините му е причудливо и необикновено, но винаги излъчващо заразна жизнерадостност и щастие, заредено с магическа тайнственост, екзотична приказност и мистика. Разточителност на багрите, съвършен колорит, който глези сетивата и светлина струяща от картините допълват неговия живописен маниер. Умело използвайки преходите от цвят в цвят, базирайки се на стари класически похвати на рисуване, фини линии и малки детайли, платната му трептят от живот и внушават на зрителя усещане за триизмерност, дълбочина и материално усещане на обектите. Така нереални истории добиват реална и физическа осезаемост. И както при сънищата съзнание и подсъзнание се пресичат с образите и преживяванията от всекидневието, така и картините на Николай Стоев ни дават един нов поглед върху различни аспекти на живота.

Отличен с пет международни награди за живопис, художникът се радва на многобройни почитатели в България и още повече в Швейцария, Франция, Люксембург, Германия, Италия, Белгия, САЩ, истинска надпревара за колекционери!

Живописен дует - Васил Петров (художника) и Васил Петров (певеца) в галерия "Арт Маркони" – Варна

Българският Рембранд и българският Франк Синатра ще споделят пространството на галерия „Арт Маркони“ - Варна. Изложбата ...

Изложбата ще бъде открита на 20 август /четвъртък/ от 19.00 ч. в изложбената зала на галерия „Папийон”, гр.Варна, ул. „Драгоман” 12 /до Куклен театър/.

Вижте творбите, които ще бъдат изложени ТУК

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com