Бъчварова от Варна: Ще има проверка "по определени линии на дейността на МВР"

7146
Бъчварова от Варна: Ще има проверка "по определени линии на дейността на МВР"
Снимка: БГНЕС

Нова организация за контрол на работата на охранителните фирми във Варненска област, както и проверка на "определени линии на дейността на ОДМВР–Варна" - това са резултатите от днешното посещение на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР Георги Костов. Двамата отидоха в морската ни столица след огромния скандал по темата "джебчийство" и данните на журналистическо разследване на Нова телевизия, в което се видя, че джебчийки от Игнатиево плащат на полицаи и охранители в молове, за да не бъдат закачани.

"От месец имаме нов ръководен екип на ОДМВР Варна именно защото знаем за съществуващи проблеми и очакваме резултати в най-скоро време", каза министър Бъчварова. Посочените мерки обаче са само част от плана за промяна на работа на МВР във Варна. Бъчварова уверява, че планът ще подобри цялостната система за контрол по охраната и безопасността на търговските обекти и уязвимите места с установени зачестили кражби.

Във Варна ще борят джебчийките с образователни клипове в градския транспорт

За борба с джебчийките във Варненско местните власти са предвидили две основни мерки, стана ясно от репортаж на Нова телевизия. Първат...

Във връзка с вече планираните допълнителни мерки за летния туристически сезон, ще бъде увеличен и броят на служителите на МВР, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството.

Междувременно и Община Варна се задейства. Беше прието оперативни групи да извършват проверки по конкретни сигнали, свързани с туристическата дейност, извършвана на територията на Община Варна. Това реши междуведомствена група, в която влизат представители на Комисията за защита на потребителите, Инспекцията по труда, Охранителна полиция, РЗИ, Областна дирекция по безопасност на храните, НАП – Варна, Областно пътно управление, Морска администрация, РИОСВ. Председател на комисията е кметът, а секретар – директорът на дирекция „Туризъм“ в Община Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com