Дилърът Трайко Атанасов остава във варненския арест

23413
Дилърът Трайко Атанасов остава във варненския арест
Снимка: БГНЕС

Варненският окръжен съд (ВОС) определи постоянна мярка за неотклонение за Трайко Атанасов, разследван за подбудителство към притежание на наркотични вещества, с цел разпространението им, съобщиха от съда.

Мъжът е обвинен по досъдебно производство на ДАНС Варна, затова че на 2 декември миналата година като подбудител и помагач умишлено склонил Стефан С. и Димитричка С. да държат високорискови наркотични вещества, предназначени за продажба. От съда припомнят, че в началото на декември 2014 година в рамките на 2 седмици при специализирани операции за противодействие на наркотици и разпространението им с различни мерки за неотклонение и по различни досъдебни производства бяха задържани повече от 10 мъже и жени, разследвани за участието им в тези престъпления.

Днес съда се запозна с 3-те тома доказателства, които са събрани. Сред тях разпити на множество свидетели, в това число и такива със защитена самоличност. Иззети са различни забранени от закона вещества - лекарства и хероин. Има доказателствата, че точно на 2 декември м.г., когато са задържани другите лица, обвиняеми по това досъдебно производство Трайко е бил в Полша.

Съдът обаче прецени, че в редица свидетелски показания Атанасов е сочен като един от основните лица в махалата, който организирал наркоразпространението и карал другите да придобиват, да държат и да продават наркотици. Магистратите прецениха, че има данни за съпричастността и опасността ако е с по-лека мярка да се укрие. За това свидетелства и факта, че има роднини в Полша. Независимо, че е реабилитиран по право, той вече е търпял 5 годишна присъда за наркопрестъпление, а е осъждан и за друго деяние. Затова и съдът определи най-тежката мярка за неотклонение на Трайко Атанасов. Тя не е окончателна и може да се обжалва. Ако това се случи заседанието пред по-горната инстанция Варненския апелативен съд е на 27 януари 2015 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com